Home Rubrike Vijesti Hazbija Kalač o svojoj kanditaturi na predstojećim predsjedničkim izborima

Hazbija Kalač o svojoj kanditaturi na predstojećim predsjedničkim izborima

907

Kampanja, kao i prikupljanje potpisa za predstojeće predsjedničke izbore u Crnoj Gori je uveliko u toku. Jedan od kandidata je i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori gospodin Hazbija Kalač.

Iako je njegova kandidatura iznenadna, on ističe svoju zahvalnost kao i povjerenje koje je dobio od stručnih lica jer smatraju da jedini može opravdati funkciju predsjednika.

” Ovo je prva najava kandidature od Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Obično se u našem narodu smatra da nama to ne pripada, da je to krupan zalogaj kao i da to pripada većinskom narodu. To nije ispravno i ne smijemo se tako ponašati. Moramo imati ambiciju, da prostor u kojem živimo, državu koju dijelimo sa ostalima, moramo graditi i doprineti svima nama. Vrijedi se boriti za to. ” izjavio je Hazbija Kalač.

Kako navodi, u stranci očekuju dobar izborni rezultat.

” Sada želimo da imamo aktivno učešće, tako što ćemo prezentirati osim kulture i našu političku misiju. Sve je to usko povezano. Ta poruka koju mi šaljemo je autentična, narod će je sigurno prepoznati. Mi, kao narod sa bogatom tradicijom, kulturom, svijetlom vjerskom tradicijom imamo šta da ponudimo ne samo Srbiji kao i Crnoj Gori već i citavom regionu.” ističe gospodin Kalač.

Lista sa prikupljenim potpisima se najkasnije može predati do 20.tog marta. On vjeruje, da će zasigurno uz rad na terenu uspjeti ne samo u prikupljanju potpisa već i na samim izborima.

 

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA

Previous articleRukovodstvo OŠ “Jošanica” smijenilo nastavnika geografije – Đaci bojkotuju nastavu
Next articleNebriga prema kulturno-historijskim spomenicima se nastavlja