Home Vijesti Vladajuća većina odbila da se vodi rasprava o važnim temama za građane...

Vladajuća većina odbila da se vodi rasprava o važnim temama za građane Novog Pazara

275
0

U sali Doma Omladine počela je prva redovna sjednica Skupštine grada Novog Pazara u 2018. godini. Na dnevnom redu preko 80 tačaka. BDZ Sandžaka podnijela je zahtjev da se evidentira promjena imena u Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Na početku sjednica odbornica  SPP-a dr. Misala Pramenković predložila da se sjednica odloži zbog kašnjenja slanja dnevnog reda, jer je kako je istakla rok za slanje 5 dana što se nije ispoštovalo.

Odbornik dr. Mustafa Fetić predložio šest tačaka dnevnog reda

1. Inicijativa za formiranje radne grupe ispred opozicije
2. Da se razgovara o nenamjenskom trošenju budžetskih sredstava
3. Inicijativa da se asfaltira ulica Narodnog fronta u naselju Ćerimidžinica
4. Inicijativa za asfaltiranje Zlatiborske ulice u naselju gornji Šutenovac
5. Implementacije projekta za rijeke Trnavica i Jošanica
6. Zaobilaznica kod Novog Pazara, šta se uradilo i šta se planira

Odbornik SPP-a dr. Admir Muratović predsjednici Skupštine zamjerio jer nije opomenula odbornike SDP-SDA koalicije jer su na početku Skupštine dobacivali bez da su se javili na za riječ i istakao da se time remeti red i mir u Skupštini, zatim je predložo nekoliko tačaka za dopunu dnevnog reda:

1. Pitanje rada nelegalih kladionica i kockarnica koje se nalaze u blizini obrazovnih institucija
2. Pitanje bezbijednosti djece u gradu, istakao je da je odbornik SPP-a odsutan iz razloga jer je ispred škole motociklista udario njegovo dijete.
3. Pitanje FK „Novi Pazar“

Odbornik Edin Zećirović predložio da se u dnevni red uvede tačka dnevnog reda na kojoj bi se analizirao stepenik rada kapitalnih investcija.

Gradonačelnik g. Nihat Biševac za novog gradskog pravobranioca  predložio Sabinu Totić. Odbronik Muratović  istakao da nisu dobili materijal i da ne mogu raspravljati o ovom prijedlogu, istakavši da im treba izvještaj šta je prethodni pravobranioc uradilo za osam godina provedinih na toj funkciji.

Vladajuća većina nije prihvatila ni jedan prijedloge odbornika SPP-a i na taj način odbila da se vodi rasprava o važnim temama za građane Novog Pazara.

SANA – A. Hamzić