Home Rubrike Vijesti Predstavnici vlasti u Prijepolju: Hodžić i SDP napadima pokušavaju prikriti sopstveni kriminal

Predstavnici vlasti u Prijepolju: Hodžić i SDP napadima pokušavaju prikriti sopstveni kriminal

911

U Prijepolju je održana press konferencija na kojoj su govorili lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir, član opštinskog vijeća Milan Gačević i direktorica Centra za socijalni rad Sabira Hadžiavdić.

Tema konferencije je osvrt na konferenciju za štampu SDP-a od prije nekoliko dana, a koja je, prema riječima Samira Tandira imala za cilj da se udari na čast prije svega Stranke pravde i pomirenja.

“Ovo je jedinstven primjer u državi i regionu da vlast odgovara na pitanja opozicije. Iako znamo da su to pitanja postavljena sa ciljem da se uvučeko u nekakvo blato, mi ćemo na njih odgovoriti. Mi nemamo ništa da krijemo, naši kadrovi su najbolji kadrovi. To govori i popularnost naše stranke. Danas kada bi se održali izbori, mi bismo bili najjača bošnjačka stranka. Za nas vlast nije privilegija, za nas je vlast emanet”, ističe Tandir.

Direktorica Centra za socijalni rad Sabira Hadžiavdić ističe da su za sve nabavke inventara i zamjenu prozora konsultovani nadležni.

“Za sve postoje ugovori, planovi nabavki, javne ponude izvođačima. Ništa mimo protokola i zakona nije rađeno i meni je drago što je naš kadar naučen da ni po koju cijenu ne smije postupiti kako su to radili prethodnici”, ističe Hadžiavdić.

Što se poklona djeci slabijeg materijalnog stanja, sve je bilo javno i transparentno.

“To je javnost imala prilike vidjeti, jer su mediji to pratili. Odabir je vršio stručni tim Centra za socijalni rad”, dodaje Hadžiavdić.

“Što se tiče akta za fizičko-tehničko obezbjeđivanje, želim pojasniti javnosti da je to jako potrebno. Pozvala sam gospodina Cvijetića da dođe i uvjeri se u kakvim uvjetima rade uposlenici Centra. Od te posjete pa na dalje od ujutru do uveče prisutno je lice iz Policijske uprave. Moja je obaveza da svima, ko rukovodioc Centra, obezbijedim normalne uvjete za rad i sigurnost. Zamislite samo da se nama desilo ono što se desilo u Beogradu”, završava Hadžiavdić.

Član opštinskog vijeća i lider Nove Srbije u Prijepolju Milan Gačević se obratio prisutnima uz poruku da, kako navodi, SDP pravi svoje posljednje trzaje, te da ne mogu da shvate da pored Stranke pravde i pomirenja nemaju šta da traže u Prijepolju.

“Danas Esad Hodžić ne može da shvati da je postao politički nebitan u Prijepolju. On je zadnjih dana napao najodgovorniju i najkvalitetniju direktoricu koju Prijepolje ima, a to je Sabira Hadžiavdić.
Ja sad njemu želim da postavim pitanje.
Kako je došlo do toga da ste vi 5 godina nezakonitno koristili električnu energiju. Postoji račun koji je skoro 5 miliona dinara. Svi mediji u Srbiji su upoznati sa tim. Pošto to nije bilo dovoljno za pravosuđe, mi ćemo ovih dana upoznati gospodina Selakovića i predsjednika Vučića o tome, te se nadamo da će se jednom krađi struje stati u kraj.
Postavljam mu pitanje i na osnovu kojih dozvola je napravio ugostitljeski objekat u prvom nivou zaštite? Ko mu je dao te dozvole?
Kako je mogla da se donese odluka na opštinskom vijeću da se udruženju pčelara ustupe prostorije na Kolovratu, gdje je brat Esada Hodžića napravio milionski dug za električnu energiju. Izgleda da gdje god su Hodžići, tu je problem sa strujom”, navodi Gačević.

Gačević navodi da vlast u Prijepolju nema nikakav problem da odgovori ovako javno svim građanima na pitanja, ali isto tako ima pravo da zna i ono šta je opozicija radila.

Potpredsjednik SPP-a i lider najjače bošnjačke stranke u Prijepolju Samir Tandir ističe da je ovo domaćinska vlast koja nema oraha u džepu.

“Ko o čemu, Esad Hodžić o poštenju. To je jedini političar u Prijepolju za kojeg javno stoji da je neovlašćeno koristio električnu energiju. To nisam ja izmislio, to je Elektroprivreda Srbije napisala. Narodna izreka kaže da lopov najglasnije govori:”Držite lopova”. Svako ima pravo da postavi pitanje, dobijete odgovor i nema tu ništa sporno. Ako ste prljavi, pokrijte se ušima i šutite. Nemojte drugom držati lekcije. Stranka vam se osipa, to nije moja proizvoljna tvrdnja, narod je ocijenio vaš rad, pa ste postali prošlost”, završio je Tandir.

Direktorica Centra za socijalni rad prisutnim medijima je prikazala sve ugovore, procedure i odluke na osnovu kojih su sprovedene nabavke.
I član opštinskog vijeća Milan Gačević je prikazao pred kamerama dokumenta Elektroprivrede Srbije kao i opštine Prijepolje koja se odnose na Esada Hodžića, a koja govore o nezakonitim radnjama za vrijeme dok je sa svojom partijom obnašao vlast u Prijepolju.

Previous articleFIS predstavio 10. broj časopisa „Islamska misao“
Next articleSPP PREDALA LISTU POTPISA ZA UTRKU NA BEOGRADSKIM IZBORIMA