Home Rubrike Vijesti Iz jutarnjeg ef. Bihorac Medžlis IZ Nova Varoš

Iz jutarnjeg ef. Bihorac Medžlis IZ Nova Varoš

758

Gost jutarnjeg programa bio je glavni imam Medžlisa IZ Nove Varoši ef. Bihorac, sa djecom iz vjerske škole predstavio je svoj džemat, njihov rad, djelovanje a i istakao važnost i podršku koju zasigurno ima jer je veliki teret i velika odgovornost na njemu.

” Baš je to ono što je onako najfascinantnije, do sada, hvala Bogu što je to tako, jedan razuman džemat i razmne džematlije, koje  vrlo često, kada ne mogu stići kao sada što danas neću biti na svim dnevnim namazima, oni mene odmah zamjene. Čak me i imami zamjenjuju a to je dokaz kolegijalnosti među nama. Sama naša saradnja je na zadovoljavajućem nivou. Sve obaveze koje imamo sa strane, budu mnogo lakše kada imate podršku iza sebe, posebno džemata. ”

Iako je teška situacija u Novoj Varoši, Vakufska kuhinja ima otvorena vrata za sve bez obzira na ime i prezime i svaka porodica je uvijek dobrodošla.

” Postoji mnogo porodica Hrišćanske vjeroispovjesti koji se hrane u našoj kuhinji. To je samo pokazatelj koliko smo mi otvoreni za sve. Čak je jednom prilikom, Hrišćanin želeo da pomogne džematu novčano, osjetio je tu potrebu a i želju zbog samog djelovanja našeg džemata u Novoj Varoši. Ovo je dokaz da su za sve naša vrata uvijek otvorena. Sve ono što mi pružamo kroz Vakufsku kuhinju, sve što dijelimo, kao vid pomoći, mi nikoga ne zaobilazimo. ”

Kako ističe, veoma je bitno ostati dobar čovjek prije svega i ne skrenuti sa pravog puta a na taj način i biti uzor mlađim generacijama, jer svi odlaze iz svojih rodnih krajeva i samim tim se mijenjaju nesvjesno, a to je nešto što ne smijemo dozvoliti.

 

SANA – Zerina Bojadžić

Previous articleIslamska zajednica u Srbiji organizira odlazak na umru
Next articleFIS predstavio 10. broj časopisa „Islamska misao“