Prof. dr. Šemsudin Plojović: IT sektor novi stub privrede

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Veliki potencijal IT sektora, o njegovom značaju, govorio je rukovodilac Departmana za računarske nauke Internacionalnog univerziteta prof. dr. Šemsudin Plojović.

Novi stub privrede, IT sektor, u koji se ulaže iz dana u dan, predstavlja neku novu nadu za bolje sutra, šansu za mnoge, jer zasigurno je potrebno ovoj industriji oko 10.000 zapošljenih. Pak, bez usavršavanja, teško se dolazi do posla.

Tržište je konstantno u potrazi za mladim ljudima koji imaju inovativne ideje jer sam kvalitetan kadar koji podstoji, više nije dovoljan.

“Te nove tehnologije zahtevaju da vi znate da radite izuzetno dobre web sajtove, dinamičke web sajtove koje reaguju na promenu okruženja, informacionom sistemu i tako dalje. Eto, on može i sa starim programom, nastavnim programom. To ne može sa profesorima koji ne poznaju tu tehnologiju i to ne može sa asistentima koji ne poznaju tu tehnologiju.  I danas, najteža stvar je da vi nađete nekog da vas nauči. Danas imate, ne samo u Novom Pazaru, nego u celoj Srbiji, veoma veliki broj ljudi koji žele da nauče, da rade poslove IT stručnjaka. Ali nema ko da ih nauči”, navodi prof. dr. Plojović.

Poslovi koji se rade na takav način da vi imate fleksibilno radno vrijeme, pokažete vašu kreativnost, radite kada ste odmorni ali pak da na vrijeme završite započeti projekat, jeste IT industrija, koja je zasigurno zaživljela.

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img