Državni sekretar Edin Zećirović domaćin visokoj turskoj delegaciji, a sve vezano za realizaciju projekta autoputa Beograd-Sarajevo i regionalnih puteva u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tehnička delegacija Ministarstva za transport, pomorstvo i komunikaciju Republike Turske zajedno sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije na čelu sa državnim sekretarom Edinom Zećirovićem obišli su danas dionice planirane za rekonstrukciju na putnim pravcima Sjenica – Tutin – Novi Pazar. Kao domaćin ove posjete, državni sekretar Edin Zećirović ističe da je i ovaj obilazak plod razgovora predsjednika Srbije Vučića, predsjednika Turske Erdoana, te člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića vezanih za autoput Beograd – Sarajevo i regionalnih puteva u Sandžaku.

“Obzirom da je delegacija sa turske strane na veoma visokom nivou, to nam uliva nadu da će se ovi planirani projekti dovršiti i realizovati do kraja onako kako je predviđeno. Raspoloženje postoji sa svih strana i nadam se da će se u periodu koji je pred nama intenzivirati svi oni poslovi koji će dovesti do realizacije spomenutih projekata”, navodi Zećirović.

Generalni direktor AD “Novi Pazar – put” Ibrahim Škrijelj ističe da je vrijeme da se konačno put Sjenica – Tutin preko Pešterske visoravni osavremeni.

“Jako bi dobro bilo da se konačno put Sjenica – Tutin preko Pešterske visoravni osavremeni. Treba da se uradi tih devet kilometara neurađenog asfalta i u planu je da se izvrši i rehabilitacija i dionice do ove kritične trase”, dodaje Škrijelj.

Mještani sela Raždaginje navode da je stanje u kojem se nalazi put od njihovog sela ka ostatku svijeta u katastrofalnom stanju, te da niko nikada nije uradio ništa, a da su mnogi obećavali, uključujući i ministra Rasima Ljajića.

“Obećavaju, ovako dođu, izmjere i odu. Red bi bio i da mi imamo normalan put, evo vidjeli ste u kakvom je on stanju. Cijela se Srbija radi i obnavlja, jedino ovdje kod nas niko nikad ni ne dođe. Dolazio je i Rasim Ljajić i  još preko dvadeset ljudi sa njim. Slikali su ovaj most koji nam pravi problem, jer ga voda stalno nosi. Rekli su nam tad: “Ovaj će se most namjestiti”. Niko ni do dan danas nije došao od njih”, navodi Ramiz Gegić.

“Ovaj put postoji mnogo davno, to je regionalni put koji nikad nije asfaltiran. Ostalo je jedno devet kilometara do Rakočkih bunara. Ove dvije opštine (Tutin i Sjenica) nisu puno daleko, to je svega nekih 60 kilometara, ali su daleko upravo zbog ovako loših puteva. I ova rijeka nam pravi dosta problema, često diže ovaj drveni most. Mi se tu zajedničkim snagama borimo, ali nam zaista treba pomoć”, navodi Aćif Zaljević.

Kompletan obilazak ovih putnih dionica pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Tema Dana” na Sandžak televiziji sa početkom od 20h.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img