Departman umjetnosti IUNP o predstojećim aktivnostima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici Departmana za umjestnost Internacionalnog univerziteta, kao gosti jutarnjeg programa, predstavili su radove kao i kreacije koje su nastale u zimskom semestru.

Izvanredna saradnja kao i timski duh, između profesora i studenata Internacionalnog univerziteta, prikazan je kroz kreativne radove kao i modne kreacije u zimskom semestru.

“ Ono što bih napomenula je, da će oni u letnjem semestru imati isto još druge aktivnosti, vannastavne aktivnosti. Napomenula bih da su oni, već druga i treća godina, posetili Beogradski Fashion week, o kojem ćemo naravno govoriti u narednom periodu. Ono čto je jako bitno je da, sve više i više studenata upisuje modni dizajn. Iz razloga što su oni sada upoznati već i u drugoj godini, u prvom semestru, upoznati sa detaljima ili ustvari sa modom i modnim dizajnom. Ono što bih napomenula jeste da ta njihova satisfakcija nakon prvog zadatka koji su uradili, bila je jako, jako pozitivna. I drago mi je što oni, na neki način da kažem sa radošću ulaze u neki novi zadatak” ističe Emina Ćorić.

Ipak, bez dobrog i stručnog kadra, kao i organiziranosti i motivacije, do uspjeha se ne može doći lako.

“ Onda smo, ja i koleginica Emina došle na ideju da zadamo ovako jedan praktičan zadatak, da se oni malo opuste, oslobode, da na neki drugačiji način izraze svoju kreativnost. I oni su dobili za zadatak da odrade ovako neke kreacije, modele od nesvakidašnjih materijala. Podeljeni su bili u tri grupe, u timove jer je bilo bitno da se vidi taj njihov timski rad koji je vrlo bitan za profesiju dizajnera. Lepo su se snašli, baš su uspešno odradili taj zadatak što se vidi i po modelima. I strašno su ispali interesantni, sva tri su različita što je isto bitno i bilo je vrlo interesantno u toku rada, radna atmosvera opuštena, oni su baš uživali. Mada u početku, kad su čuli za zadatak, nisu bili oduševljeni, bili su malo uplašeni ali na kraju je ispalo dobro “ izjavila je Senada Jašarević Crnovršanin.

Asistentice sa departmana umjestnosti, ističu da je timski rad najbitniji prije svega kako bi se nešto i postiglo. Ujedno, da će se raditi u predstojećem periodu i da se rad i trud umjetnika Internacionalnog već prepoznaje širom regiona.

 

SANA – Zerina Bojadžić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img