Home Vijesti Akademik Muamer Zukorlić gost emisije “Da se ne lažemo”

Akademik Muamer Zukorlić gost emisije “Da se ne lažemo”

328
0

Gosti emisije „Da se ne lažemo“ bili su predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić i lider Dveri Boško Obradović.

Zukorlić je istakao da nema nikakve pozadine u tome što je Stranka pravde i pomirenja formirana pred beogradske izbore dodavši da ne želi da ima dva izdanja partije – jedno za Sandžak i Novi Pazar, a drugo za Srbiju i Beograd, već nudi politički paket za sve.

“Ja bih volio da je imalo malo više vremena od kongresa do izbora, da ne bi morali sve ovako ubrzano. To je bio plan još prije godinu dana ali smo se temeljito spremali, programski, suštinski, okupljali ljude tako da se prosto desilo da je krajem decembra bio kongres stranke, a neposredno posle toga par sedmica su raspisani beogradski izbori.”

Boško obradović je istakao da je Beograd prije svega hrišćanski i da iz hrišćanstva potiče njegov kosmopolitizam na šta je akademik Zukorlić kazao da tu stanuju klice nacizma i klice šovinizma i da to ne može tako.

Obradović je tokom emisije istakao da su Bošnjaci izmišnjena nacija, na šta je Zukorlić dodao da neznanje nije za pohvalu.

“Ja sam komentarisao vaš šovinizam, vaše negiranje drugih nacija, dakle problem je u vama i vi ste potencijalni problem, vi ste potencijalna bomba destrukcije u ovoj državi, jer vi širite mržnju sa strane srpskog naroda, da biste izazvali mržnju sa strane drugih naroda.” dodao je predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: AMG