Rožajska služba hitne pomoći traži ljekare

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Rožajskoj Službi hitne pomoći potrebna je pomoć. Zbog nedovoljno osoblja i vozila koja su im na raspolaganju u odnosu na broj pacijenata, ljekari Službe hitne pomoći svakodnevno se susreću sa brojnim izazovima.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore – jedinica u Rožajama je po podacima za prethodnu godinu imala pune ruke posla, kaže šefica ZHM Rožaje dr Nermina Tahirović, specijalista urgentne medicine i dodaje da je HMP Rožaje u 2017. godini obavila 4.200 pregleda, 350 pacijenata je transportovano na dalje liječenje i obavljeno je 1.380 kućnih posjeta.

Tahirović u izjavi za portal RTR-a kaže da ova Služba radi sa nedovoljnim brojem ljekara i da je neophodno da se to pitanje riješi jer zbog manjka stručnog kadra dolazi do situacija da u kritičnim trenucima u hitnoj službi nema ordinirajućeg ljekara iz razloga odlaska u kućnu posjetu. Kao problem u radu ove Službe, dr Tahirović takodje ističe problem zastarjelog voznog parka koji je neophodan za hitno i blagovremeno pružanje pomoći ugroženim i bolesnim licima.

 

Foto: Radio Rožaje

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img