Home Rubrike Vijesti Esad Došljak o oborenom evropskom rekordu u drag trkama

Esad Došljak o oborenom evropskom rekordu u drag trkama

560

Novopazarac Esad Došljak oborio evropski rekord u drag trkama na 402 m , bio je gost jutarnjeg programa. Svoje utiske, savjete kao i kroz sve što je prolazio istakao je u ovom gostovanju.

Ljubav koju on ima prema automobilima se ni sa čime ne može mjeriti zasigurno. Esad Došljak je oborio svetski rekord u drag trkama. Ovom pobjedom ,kako ističe, pokazao je da su Novopazarci mnogo više talentirani nego što se misli.

” Ja svugde pokušavam da predstavim svoj grad, svoju sredinu, svoj narod, ovaj Sandžački ovde. Da oni vide da imamo veliku energiju, da znamo da smo profesionalci u tome što radimo. Da nismo samo u nekim poljima, kako da kažem, “najbolji “. U početku je bilo to malo čudno, onda su se svi privikli na nas. Sada gde se god pojavim, oni drugačije to gledaju, drugačije cene. Auto moto klub je napravio jedno ime, jedan respekt. Tako da mi, ćemo uvek raditi na tome da svoj grad, predstavimo u najboljem svetlu. Da vide našu dobrotu, našu kolegijalnost, naš razgovor, našu svesrdačnost i mislim da smo uspeli u tome. ” izjavio je Došljak.

Kako kaže, ljubav samih učesnika i entuzijazam mogu da urade dosta, mada bez pomoći sponzora i podrške, ništa nije ostvarivo.

” Ovaj naš sport, kojim se mi bavimo, on je vrlo zahtevan. Ovi delovi, za naš automobil se ne mogu naći na Balkanu, mi poručujemo većinom preko okeana delove. Uticaj ima veliki Australija, Amerika, znaci ovaj severni deo Evrope, Engleska i Finska, a i mogu Vam reći da se svi ti delovi čekaju po nekoliko meseci. I vrlo je bitno da znate da imate pravog inžinjera da se poruče ti delovi jer oni su jako skupi i ne mogu se vraćati, ne možete reklamirati to jer oni se rade samo u porudžbini. To nikada nema na stanju. ” navodi Došljak.

Nakon dugih i napornih 7 godina kroz kojih se uložio veliki trud i rad, osvojili su zadati vrh i cilj koji su imali. Novi izazov je takmičenje u mestu Santa Pod, za koji se nada da će sigurno biti osvojen kao i predhodni izazov.

 

SANA – Zerina Bojadžić

 

Previous articleZatrić: Imamo šanse protiv Vojvodine
Next articleNovi Pazar centar 3D stomatologije: Počeo sa radom “Bulevar 3DX”