Home Rubrike Vijesti Počela rekonstrukcija Fatihovog mosta u Šarampovu

Počela rekonstrukcija Fatihovog mosta u Šarampovu

1067

Vlast u Prijepolju sastavljena od autentičnih predstavnika bošnjačkog i srpskog naroda čiju okosnicu čine SNS i SPP naslijedili su, svjedoče, dosta problema u svim sektorima života Prijepolja od prethodnika na vlasti. Kako je budžet, ističu, raspoređen domaćinski, te se dobila velika podrška od vlade Republike Srbije, nagomilani problemi se polako rješavaju.

Fatihov ili stari most u Šarampovu u Prijepolju čekao je više decenija na rekonstrukciju. Predstavnici ove vlasti obećali su građanima da će ovaj most dobiti svoj nekadašnji sjaj, a to obećanje dobija svoj epilog.

Fatihov most u Šarampovu dugačak više od 130 metara biće kompletno rekonstruisan. Sredstva za njegovu sanaciju obezbijedila je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije. Posao vrijedan 52 miliona dinara povjeren je konzorcijumu firmi „Novi Pazar put“ i „Jedinstvo Sevojno“.

Građani oduševljeni, pozdravili ovaj poduhvat vladajuće koalicije u Prijepolju koja je poslala jasnu poruku: “Prijepolje raste i nema povratka na staro!”

“Nadam se da smo izabrali dobrog izvođača i dobar nadzor, te da će radovi biti završeni u roku, na zadovoljstvo svih građana Prijepolja, koji više od stotinu godina koriste ovaj most, a koji je zaista u lošem stanju”, navodi predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

“Mi nastavljamo započeto, Prijepolje raste. Ovaj most je decenijama čekao rekonstrukciju. Obećali smo građanima da ćemo podjednako ulagati i u selo i  u grad. Ovo je dokaz i potvrda da govorimo istinu. Ovo je uspjeh koalicione vlasti. Posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, predsjedniku Vučiću, gospodinu Muameru Zukorliću, kao i direktoru Kancelarije za Vladina javna ulaganja Marku Blagojeviću, sa kojim sam jučer razgovarao i koji mi je obećao punu pomoć i podršku u daljem razvoju opštine Prijepolje”, navodi šef odborničke grupe SPP-a u Prijepolju Samir Tandir.

“Na ovom prostoru se planira i izgradnja obaloutvrde u dužini od 500 metara duž koje će biti izgrađena pješačka staza uz samu obalu Lima. Na ovom dijelu će biti popravljena, a gdje treba i ponovo urađena ulična rasvjeta, a planira se asfaltiranje i nekoliko ulica. Ova koalicija funkcionira besprekorno, dokaz su svi projekti koje smo iznijeli i realizovali, uprkos velikim problemima i dugovanjima prethodnika”, istakao je član opštinskog vijeća Milan Gačević.

 

SANA – Hamza Škrijelj

foto: screenshoot

Previous articleOpet nagradna igra od Vlade Srbije: Uzmi račun i pobijedi
Next articleDobijanje njemačke radne vize sada pojednostavljeno