Home Rubrike Vijesti Izbori u Beranama – SPP će po svim istraživanjima imati jednog odbornika

Izbori u Beranama – SPP će po svim istraživanjima imati jednog odbornika

525
0

U toku izborne kampanje za lokalne izbore u Beranama sinoć je na Radio Televiziji Crne Gore održana debata. Učešće su uzeli predstavnici svih devet lista koje učestvuju u izbornoj trci u nedjelju 4. ferbruara.

Predstavnik liste „Berane za pravdu“  Stranka pravde i pomirenja bio je msc. Seid Hadžić, koji je ovom prilikom na autentičan i originalan način predstavio program stranke, zatim ekonomski razvoj Berana, kao i šta uraditi u cilju unapređenja kulture i obrazovanja ali i motivisanja mladih da ostaju u toj opštini.

U debatama se tretiralo stanje Bošnjaka na ovom prostoru kao i o mogućnosti ulaska u vlast nakon što su predstavljeni svi rezultati istraživanja koje pokazuje da će SPP u Beranama imati najmanje jednog odbornika koji će najvjerovatnije biti jezičak na vagi u formiranju vlasti.

„Stranka pravde i pomirenja će pregovarati sa svima uz princip potpunog očuvanja autentičnosti naše političke stranke. Zahtjevaćemo poziciju sa koje možemo adekvatno odgovoriti izazovima koji će biti pred nama.“ kazao je Hadžić.

Pored Stranke pravde i pomirenja građani Berana će moći birati još između osam lista za lokalne izbore u ovom gradu –  “Zdravo Berane” koju čine DF i SNP, čiji je nosilac Dragoslav Šćekić, koalicija DPS-SD-BS sa nosiocem Bogdanom Fatićem, Demos-SDP sa nosiocem Mirkom Pavićevićem, Demokratska Crna Gora čiji je nosilac liste Goran Folić. Listu su predali  i Građanski pokret URA čiji je nosilac liste Dragan Labudović, zatim nezavisna lista “Riječ” sa prvim na listi Velimirom Đurišićem, lista “Napredno Berane” kao i Građanska lista “Glas naroda za Berane”.

Previous articleŽelja polaznika mekteba iz Velike Župe-kombi za djecu iz udaljenijih mjesta
Next articleBrojne aktivnosti na Fakultetu za islamske studije