Info štandovi SPP-a postavljeni u centru Beograda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Stranka pravde i pomirenja aktivna u predizbornoj kampanji za beogradske izbore. U centru grada postavljeniinfo štandovi putem kojih su građane informisali o programu i ciljevima.  Štand posjetio i predsjednik Stranke koji je istakao da njihova politika donosi samo kvalitet.

“Mi smo svjesni da ovo što mi nudimo je kvalitet koji se ne postiže revolucijom. Da bi naša politika zaživjela potrebna je promjena u svijesti ljudi, shvatanjima a to se postiže postepeno. Zato je naš politički diskurs jednako politički i pedagoški jer moramo polako slati takve poruke kojim ćemo mijenjati svijest građana a to neće ići brzo.  Možemo kazati da se politička scena u Srbiji može podijeliti u tri dijela: vlast, opozicija i Stranka pravde i pomirenja.

Kandidat za gradonačelnika zvanično je profesor Nenad Prokić koji je istakao važnost slogana „Za čist Beograd:”Kada grad nije čist, kada nemamo svijest o tome da je grad jedno urbanosredište, to podrazumijeva određenu vrstu ponašanja. Mi smo se nekako saživjeli u ovim nesretnim vremenima koja su za nama već decenijama sa prljavštinom koju sami prozvodimo. Kada je to tako mi ne možemo apsolutno da vodimo računa o čistoj ekonomiji, čistim finansijama dok ne budemo i ove fizičke čistoće.”

Dr. Jahja Fehratović je istakao:”Ovo je jedan novi historijski trenutak i nova kulturna politika na cjelokupnom nivou naše države. Ono što smo primjetili danas družeći se sa žiteljima Beograda da svi koji su nam prilazi jesu željni nove politike i novog pomirenja, i da vide sve to u dr. Zukorliću.”

Zaim Redžepović državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja je kazao:”Izuzetno je važno da dobre političke ideje i dobra politička misao jednostavno pređe te lokalne okvire i zato je važno da ova naša dobra namjera i politika bude jednako zastupljena i u Beogradu, i u Tutinu i u Novom Pazaru.”

Omer Đondić, direktor Doma za lica ometena u razvoju je istakao:”Motivacija jeste razgovor sa stanovnicima Beograda, koji sa oduševljenjem prihvataju naše programe, i naravno, projekat novih političkih ideja koje preferira naš lider dr. Muamer Zukorlić.”

Građani u velikom broju podržavaju Stranku pravde i pomirenja:”Potrebno je mijenjanje svijesti kod građana, jer omladina je ta koja nas drži i koja treba da omogući da se postigne prosperitet.” Osim toga građani istakli da je dr. Zukorlić spona između Srba i Bošnjaka. 

Sa preko 150 intelektualaca dr. Zukorlić je razgovarao tijekom dvije sedmice koji su odlučno podržali novu ideju.

Prikupljanje potpisa nastavlja sa do kraja sedmice, svi zainteresirani mogu dati svoju suglasnost u centrali Stranke pravde i pomirenja, na bulevaru Kralja Aleksandra broj 203.

 

 

S A N A –  DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img