Dvije godine kasnije bez promjena – ulice u Selakovcu i dalje neriješen problem

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Skoro dvije godine je prošlo otkako smo izvještavali o problemu neasfaltiranih ulica u naselju Selakovac u Novom Pazaru. Niti pedalj se nije maklo dvije godine kasnije. Mnoge od ovih ulica vode do kuća, škola, džamija, konekcija su sa ostatkom grada, a izgledaju kao u 19. stoljeću.

Rupe, bare koje u pojedinim dijelovima izgledaju kao mini jezera, blato duž cijelih ulica – slika su koju nosite kada prođete ovim dijelom grada.

Treba istaći i činjenicu da je Selakovac jedno od najvećih naselja u Novom Pazaru, a rijetko se, kako svjedoče mještani, iko potrudio da uradi nešto u prethodne dvije i po decenije. Sve što je urađeno, ističe Sait Azemović, iz ulice 425, građani su sami uradili.

“Od 1999. godine, slobodno snimite ulicu, vidjet ćete u kakvom je stanju i da nema nikakvih promjena. Skoro 25 godina tu živim, sve smo sami radili što se tiče same ulice, struje i osvjetljenja. Niko iz lokalne samouprave dinar nije tu uložio. Plaćam orez na kuću tu gdje živim preko 25 godina, nemam niti dinar duga i to može da se provjeri u Upravu prihoda, niko nam nije pomogao nikad. Evo neka svako dođe i vidi kako ona izgleda. Želimo samo da živimo kao normalni ljudi”, navodi Sait Azemović.  

SANA – Hamza Škrijelj

foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img