Home Rubrike Vijesti Dr. Bulić na sastanku sa podsekretarom UN Adamom Diengom

Dr. Bulić na sastanku sa podsekretarom UN Adamom Diengom

348

Dana 31. 01. 2018. godine delegacija Ujedinjenih nacija na čelu sa podsekretarom i specijalnim savetnikom generalnog sekretara Adamom Diengom sa saradnicima Mariom Buil – Mercem, Frederik von Bothmerom i Karlom Hershej u zgradi Palata Srbija u Beogradu sastala se sa predstavnicima Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama direktorom dr Miletom Radojevićem, pomoćnikom direktora dr Feridom Bulićem, Ministarstva spoljnih poslova i tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Republici Srbiji.

Gospodin Dieng se zahvalio domaćinu na srdačnom prijemu kao i predstavnicima tradicionalnih crkava i verskih zajednica na učešću. Nakon toga je govorio o misiji UN-a o prevenciji genocida, kao i o Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koju je skupština UN usvojila 1948. godine, te o ulozi verskih zajednica koju trebaju da imaju u promociji pomirenja i dijaloga.

Dr. Ferid Bulić je istakao da su važni saradnja i dijalog, održavanje regionalnih međuverskih konferencija, te puno učešće crkava i verskih zajednica u bilateralnom međuverskom dijalogu između bivših republika Jugoslavije i stvaranju boljih uslova za suživot, svih naroda na ovim prostorima bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

SANA

Previous articleSlaba prodaja drva
Next articleDr. Zukorlić razgovarao sa Beograđanima: Ono što SPP nudi je kvalitet koji se ne postiže revolucijom