Home Vijesti Dr. Bulić na sastanku sa podsekretarom UN Adamom Diengom

Dr. Bulić na sastanku sa podsekretarom UN Adamom Diengom

257
0

Dana 31. 01. 2018. godine delegacija Ujedinjenih nacija na čelu sa podsekretarom i specijalnim savetnikom generalnog sekretara Adamom Diengom sa saradnicima Mariom Buil – Mercem, Frederik von Bothmerom i Karlom Hershej u zgradi Palata Srbija u Beogradu sastala se sa predstavnicima Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama direktorom dr Miletom Radojevićem, pomoćnikom direktora dr Feridom Bulićem, Ministarstva spoljnih poslova i tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Republici Srbiji.

Gospodin Dieng se zahvalio domaćinu na srdačnom prijemu kao i predstavnicima tradicionalnih crkava i verskih zajednica na učešću. Nakon toga je govorio o misiji UN-a o prevenciji genocida, kao i o Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koju je skupština UN usvojila 1948. godine, te o ulozi verskih zajednica koju trebaju da imaju u promociji pomirenja i dijaloga.

Dr. Ferid Bulić je istakao da su važni saradnja i dijalog, održavanje regionalnih međuverskih konferencija, te puno učešće crkava i verskih zajednica u bilateralnom međuverskom dijalogu između bivših republika Jugoslavije i stvaranju boljih uslova za suživot, svih naroda na ovim prostorima bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

SANA