Home Rubrike Vijesti Uspješna akcija besplatnih pregleda u “Opštoj bolnici” u Novom Pazaru

Uspješna akcija besplatnih pregleda u “Opštoj bolnici” u Novom Pazaru

804

 

Pozitivne reakcije građana uslijedile su jučer, kada su bili obezbijeđeni besplatni pregledi ultrazvučnih pregleda abdomena, kao i kompletna labaratorijska analiza. Ministarstvo zdravlja najavilo je nastavak ove akcije koja ima za cilj humanizaciju i pomoć licima koja nisu zdrastveno osigurana i onim koji nemaju zdrastvenu knjižicu.

 

Akcija besplatnih pregleda u „Opštoj bolnici“ u Novom Pazaru protekla je radno. Potreba građana za ovim akcijama velika je kazao je Milenko Petrović.

 

“S obzirom na radne obaveze kao i na moje godine, ovo dobro dođe da provjerim svoje zdravlje,  naročito preko vikenda. Ja bih preporučio svima koji su u sličnoj situaciji da iskoriste ovu priliku, ovaj fantastični pokušaj Ministarstva zdravlja da izađe svim pacijentima u susret. Ovo je pogotovo značajno za one koji nisu u radnom odnosu i one koji nisu zdrastveno osigurani, tj. onima koji nemaju zdrastvenu knjižicu” – kazao je građanin Milenko Petrović.

 

Portparol „Opšte bolnice“ kazala da je odaziv građana bio u velikom broju, ali i da su pregledi bili ograničeni.

“U skladu sa našim kapacitetima, sa brojem ljekara koji su angažirani i brojem aparata kojima raspolažemo, urađeno je 50 ultrazvučnih pregleda ambdomena, 100 labaratorijskih analiza tumormarkera gastrointestinalnog trakta i 30 mamografskih pregleda. Ja se nadam da su pacijenti zadovoljni i nadam se da će biti novih krugova u kojima će se moći pregledati svi oni koji ovog puta nisu uspjeli.

Podsjećamo, akciju besplatnih pregleda pokrenula je uprava Ministarstva zdravlja koja predstavlja volonterski rad ljekara i medicinskog osoblja. Najavili su i da će se akcija pokrenuti i u narednim mjesecima.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleOdigrana prijateljska utakmica između veteranske reprezentacije BiH i Prijepolja
Next articleDrugo takmičenje u učenju Kur'ana