Drugo takmičenje u učenju Kur'ana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

„Škola Kur'ana Časnog“ organizirala je drugo takmičenje u učenju Kur'ana.

137 mladih ljudi uzelo je učešće u ovom takmičenju koje ima za cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja Allahove riječi. Predsjednik Mešihata IZ-e prisustvovao je takmičenju i u svom obraćanju naglasio je značajnost natjecanja u znanju koje rezultira dobru.

“Nama se Allah dragi smilovao pa imamo snage i volje da se takmičimo u onome što je berićet, sreća, spas, ljepota, Kur'an, tamo gdje je Kur'an tamo je Allahovo svjetlo, tamo su Meleci, tamo nema tmine, mraka, šejtanije zapamtite. E zato mi treba da budemo sretni, ponosni i Allahu zahvalni” – istakao je predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

 

Hafiz Irfan efendija Malić je kazao da su ovoga puta uvedene značajne novine, te istakao:”Imamo i takmičenje na nivou mekteblija koji će se takmičiti u kraćim surama, pored toga i takmičenje iz lijepog učenja Kur'ana i Kerima za učenike medrese. Takmičenje se odvija u 8 kategorija:

1.Polaznici mekteba (od sure Nas do sure Duha)
2.Hifz sure Bekare
3. Hifz Amme džuza
4. Hifz Tebarek džuza
5. Hifz 5 džuzeva
6. Hifz 10 džuzeva
7. Hifz 15 džuzeva
8. Tilawet-ispravno i melodično učenje Kur'ana

 

Uprava „Škole Kur'ana Časnog“ nastoji predstaviti svoje učenike širom svijeta, kazao je jedan od članova komisije.

Hafiz Elvedin Avdović, član komisije, naglasio je:”Škola Kur'ana je poznata da svoje učenike šalje na takmičenja na Balkanu i u arapske zemlje. Hvala Allahu ovo je jedna lijepa prilika da djeca kako to sve izgleda.  Konkurencija je kod nas  dosta jaka i sigurno da će nijanse odlučivati o prvim mjestima.

 

Konačni rezultati i svečano dodjeljivanje nagrada održat će se u ponedjeljak petog februara.   Takmičenje je organizirano pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i u saradnji sa Fondacijom za hifz iz Sarajeva kao i atašeom za vjerska pitanja sa sjedištem u Sarajevu.

 

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img