Home Vijesti Odigrana prijateljska utakmica između veteranske reprezentacije BiH i Prijepolja

Odigrana prijateljska utakmica između veteranske reprezentacije BiH i Prijepolja

429
0

Samo dvadeset dana nakon što su predstavnici nogometnog saveza BiH i bivši reprezentativci ove države predvođeni profesorom Munirom Talovićem boravili u posjeti Prijepolju odigravši revijalnu utakmicu na turniru povodom novogodišnjih praznika, uzvraćeno je gostoprimstvo i predstavnici Sportskog saveza boravili su u posjeti Sarajevu.

U predivnom ambijentu hotela “Park” na Vogošći, nogometni savez BiH bio je odličan domaćin ekipi iz Prijepolja.

Iako je rezultat bio u drugom planu, gosti iz Prijepolja željeli su se revanširati za poraz na svom terenu od 6:4.
Tako je i bilo. Završni rezultat ovog prijateljskog meča bio je 8:4 za goste iz Prijepolja.

Međutim, rezultat je bio u drugom planu.
Predivno gostoprimstvo osoblja hotela, te domaćina koji se trudio da sve bude na najluksuznijem nivou slike su koje nose sa sobom gosti iz Sandžaka.

Domaći zadatak svim reprezentacijama dao je nogometni savez BiH na čelu sa Talovićem koji sve igrače koji su poznata imena svjetskog fudbala drži idalje na okupu, iako više nisu fudbalski aktivni.

Maletić, Škoro, Tabaković, Grujić i družina uvijek se rado odazovu pozivu svog profesora Talovića, a najavljeno je da će i ubuduće biti nastavljeno sa ovakvom praksom.

I predstavnici lokalne vlasti u Prijepolju na čelu sa gospodinom Samirom Tandirom, Milanom Gačevićem i Stankom Kijanovićem došli su dati podršku svim Sportskom savezu, te biti dio ove divne priče.

Sandžak televizija i SANA novinska agencija rado su viđeni gosti u nogometnom savezu BiH, a svakako će se uvijek odazvati njihovom pozivu.

SANA – Hamza Škrijelj