Home Vijesti U 2017. godini u prijepoljskom porodilištu rođene 503 bebe

U 2017. godini u prijepoljskom porodilištu rođene 503 bebe

1151
0

Porodilište u prijepoljskoj bolnici uspješno radi već gotovo 60 godina pa se tako pamte i periodi kada je upravo u toj zdravstvenoj jedinici bilo i više od 1000 porođaja na godišnjem nivou. Podaci govore da 90’ godine i tadašnje situacije čine da se taj broj gotovo prepolovi, ali ono što je ohrabrujuće jeste da nema većih oscilacija u poslednjih nekoliko godina.

 

„U 2017. godini u našem porodilištu je rođeno 503 bebe što znači da je tendencija na istom nivou kao i prošle godine, nema opadanja a nema ni priraštaja“ navodi Mila Odžak šef porodilišta bolnice Prijepolje.

Gospođa Odžak dodaje i to da je stručni kadar ono što se svakako ističe kao pohvala, bilo da je reč o broju zaposlenih ili o radu i odgovornosti.

„Na našem odjeljenju je zaposleno 5 ginekologa i radi se kontinuirano 24 sata, imamo ginekologa u sve tri smjene, od toga imamo 13 stručnih babica, nekako je tendencija da se taj kadar sporije zapošljava osim ako neko ode u penziju, ali to ide malo teže.“

Ovih dana očekuje se i potpisivanje ugovora o donaciji od strane japanske ambasade, a riječ je o adaptaciji operacione sale za odjeljeje porodilišta

Možda će ovo biti poziv za još jednu donaciju opštoj bolnici u Prijepolju u čijem porodilištu je u prvih 26 dana 2018. godine rođeno 30 beba.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić
foto: printscreen -TV 5 Užice