Home Rubrike Vijesti U nedelju nastavak akcije besplatnih pregleda

U nedelju nastavak akcije besplatnih pregleda

339

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju organizuje Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju od 8 do 16 časova.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja termina u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi urade ultrazvuk abdomena i merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9, a dame će biti u prilici i da obave preglede dojki i mamografske preglede, kao i ginekološke preglede.

Ovo je peta akcija besplatnih preventivnih pregleda u okviru kojih je, do sada, pregledano više od 75.000 građana. Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da i ove nedelje učestvuju u akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja www.zdravlje.gov.rs.

Izvor: RTV

Previous articleUpriličen doček mladih sandžačkih streličara iz Turske
Next articlePromovisan roman ”Sulejmin krug” Avda Ćeranića