Home Vijesti Održana 23. sjednica Skupštine opštine Rožaje

Održana 23. sjednica Skupštine opštine Rožaje

459
0

Nakon što je 5 puta odlagana, održana je 23. redovna sjednica Skupštine opšine Rožaje. Od 34 odbornika zasijedanju je prisustvovalo 19 i to iz redova Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije i Stranke pravde i pomirenja.

Hazbija Kalač, odbornik Stranke pravde i pomirenja tvrdi da je vladajuća stranka u Rožajama kriva za stanje koje je ocijenio kao neregularno funkcionisanje. Kalač je objasnio da je stranci na čijem je čelu cilj deblokada rada lokalnog parlamenta te da ne bježi niti od jedne tačke dnevnog reda. Uslov za njihovu podršku  bio je legitimisanje neophodne većine a kako tvrdi u pozadini te odluke leži zalaganje za bolji život građana.

“Vi ste odgovorni za stanje koje se dešava u ovom gradu, jer ste vodili računa da funkcioniše država i državni organi, da im obezbijedite većinu pošto-poto, ne pitajući za cijenu, ali kada je u pitanju ovaj grad niste našli snage, hrabrosti, umijeća da dovede koalicionog partnera sa državnog nivoa da obezbijedi većinu, da bi ovaj grad funkcionisao i opstao u legalnim okvirima.”

Odbornicima koji su današnjoj sjednici dali legitimitet za odlučivanje, zahvalio se predsjednik opšine, Ejup Nurković, on je uz to izrazio žaljenje zbog odsustva predstavnika partija koje čine koalicione partnere Bošnjačkoj stranci na državnom nivou te podvukao da bojkot palamenta može donijeti samo štetu.

“Odbornici su istakli da smo mi tu zbog građana i da smo bili svi jedinstveni, a žao mi je što nisu prisutni partneri na državnom nivou što im zamjeramo kao pozicija sa lokalnog nivoa, nadam se da će doći razumu i da će narednoj sjednici prisustvovati, kada vide i čuju da su ostale partije došle na ovom parlamentu.”

Iz demokrastske partije socijalista poručili da je očigledno da ih Bošnjačka stranka na lokalnom nivou ne želi za partnera kao i da su u podređenom položaju u odnosu na tu stranku kada je u pitanju zapošljavanje, te da zbog toga nisu prisustvovali sjednici skupštine.  Socijaldemokrate ocijenjuju da Bošnjačka stranka sprovodi nekontrolisano zapošljavanje ljudi te da nema legitimitet za vršenje vlasti.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić