IUNP i Vakufska direkcija nastavili akciju pomoći novopazarskoj Banji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon što su u decembru mjesecu posjetili štićenike novopazarske Banje i tom prilikom obećali da će učiniti sve da im boravak bude prijatniji, upošljenici Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u saradnji sa Vakufskom direkcijom danas su uručili namještaj i SMART televizor posljednje generacije štićenicima ove institucije.

Ono što posebno treba istaći jeste činjenica da upošljenici Internacionalnog univerziteta svakog mjeseca od ličnog dohotka izdvajaju određena sredstva za društveno-korisni rad.

Generalni menadžer Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru doc. dr. Elma Elfić – Zukorlić istakla je lično zadovoljstvo što je imala prilike upoznati ove ljude, te kroz instituciju univerziteta bar na neki način uljepšati boravak.

“Naš prvi susret sa vama bio je zaista iskren, došli smo da vas upoznamo, te da vidimo koje su vaše potrebe. Stekli smo prijatelje među vama i vi ste negdje nama rekli šta je to što je vama preko neophodno za vaš boravak u Banji, a što će vam učiniti dan malo ljepšim nego inače. Mi smo vašu želju ispunili i danas smo tu da vam se zahvalimo što smo imali prilike da vas upoznamo. Zaista je onaj dan za sve nas bio veoma dragocjen”, navodi generalni menadžer Internacionalnog univerziteta Elma Elfić – Zukorlić.

Ovo je samo početak. Najavljeno je i kompletno renoviranje prostorije u kojoj štićenici Banje provode najviše svog vremena. Vakufska direkcija nastavit će, kao jedna od ključnih ustanova Islamske zajednice da bude sudionik ovakvih humanih akcija, jer, poručuju, nije ideja samo održavati vakufska dobra, već raditi za opšte dobro, i da je to osnovna misija.

“Želimo, ako Bog da, da budemo sevis dobročinstva, jer nas time Gospodar zadužuje. Ono što sam ja već rekao generalnom menadžeru, a želim reći i vama je da, ako Bog da, ispred vakufske direkcije možete računati da ćemo se zauzeti i nastaviti ovu akciju. Ona će se ogledati u tome da ćemo vam u budućnosti za početak obezbijediti jedan ili dva klima uređaja, te dva računara”, ističe direktor Vakufske direkcije Admir ef. Doljanac.

Štićenici sretni i zadovoljni, izrazili želju da ovakvih posjeta bude češće u budućnosti, podsjećajući na činjenicu da slabo ko u ovom gradu ima sluha za njihove potrebe.

“Biće ovo kad se još malo sredi mnogo bolje, idealno mjesto da se više družimo. Zaista, predivan poklon od vas, da vam dragi Bog podari šta god poželjeli”, navodi štićenica Mimoza Jarliju.

“Hvala svima vama koji ste učestvovali u ovom projektu. Ovo će nam stvarno biti od pomoći, jer ovoj prostoriji fali samo ambijent, a uz sve ovo privući će još više pacijente da borave ovdje. Bili ste i prije mjesec dana, zaista ste ispali od riječi. Evo i danas ste sa nama, uljepšali ste nam ovaj dan i boravak u budućnosti”, rekao je Almir Ibrahimi.

Generalna menadžerica najavila je i da će Univerzitet prikupiti određeno štivo kako bi se napravila biblioteka za potrebe štićenika, svih vjeroispovjesti. Ovom prilikom najavljena je i posjeta Centru za djecu oboljelu od autizma.

SANA – Hamza Škrijelj

Foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img