Home Vijesti Održana izložba škole za dizajn tekstila u Novom Pazaru

Održana izložba škole za dizajn tekstila u Novom Pazaru

872
0

Izložba koja polako dobija tradicionalnu notu I prethodne noći održana je u školi za dizajn tekstila I kože u Novom Pazaru. Preko 500 radova izloženih za oči posjetioca iz tri oblasti rada, tekstilstva I kožarstva, geodezije I građevinarstva, kao I oblasti kulture umjetnosti I javnog informisanja.

Novina od ove godine je I formiranje odjeljenja za posebno talentovane učenike, a nagrade za njihov doprinos planirane su za kraj školske godine.

“Ima blizu 500 izloženih radova, što iz likovne umjetnosti, konfekcije, obućarstva, a imamo I raznih maketa. Ova izložba polako dobija tradicionalnu notu iz I godine u godinu sve je veće interesovanje za njom”, navodi direktor škole Meho Camović.

Pedagog Nebojša Samčević navodi da je ponosan na doprinos učenika I sve ono što su, uz pomoć svojih nastavnika, uspjeli prirediti I ove godine.

“Ovo su sve radovi naših učenika. Mi se trudimo da sve ovo što ovdje vidite rade isključivo učenici uz nadzor svojih profesora I ova izložba sigurno može biti za ponos ne samo našem gradu, već I šire”, navodi Samčević.

Mnogi od ovih radova dobit će aukcijski epilog, a sredstvima dobijenih od prodaje umjetničkih djela uložit će se u nabavku materijala za dalji rad učenika.

SANA – Hamza Škrijelj

foto: SANA