Home Rubrike Vijesti „Internacionalni univerzitet“ je u okviru manifestacije„Otvorena vrata Univerziteta“ ugostio učenike  „Gazi Isa-begove“...

„Internacionalni univerzitet“ je u okviru manifestacije„Otvorena vrata Univerziteta“ ugostio učenike  „Gazi Isa-begove“ medrese.

1319

 

 

 

Uprava Univerziteta pokazala je učenicima prostorije, te kapacitete koje posjeduje ovaj Univerzitet. Dekani detaljnije upoznali učenike o departmanima koje predvode, generalna menadžerica poželjela je srdačnu dobrodošlicu, te upoznala ih o značajnostima još jednog vakufa Islamske zajednice, dok ih je prorektorica za nastavu upoznala sa rektoratom i administracijom.

Učenici zadovoljni, te spremni za novu etapu nakon mature.

Džejlan Bihorac je kazao: “Ja sam iznenađen ovolikim objektom, a i kapacitetom koji sadrži, prvenstveno što želim ovdje upisati Kriminalistički fakultet. Ono što me u početku oduševilo je teretana koja je tu zbog vannastavnih aktivnosti, sportska oprema a poslije do čitavog ambijenta.”

Sumeja Kučević je kazala:”Mogu reći da sam oduševljena, ovo je jako bitno i mislim da je ideja medrese “Gazi Isa-beg” dobra i da nam je pomogla da se na lakši način odlučimo za važno pitanje u budućnosti, a to je fakultet. Mogu reći da je ovo jedan od najboljih Univerziteta ne samo na Balkanu već i šire.”

Jasmin Aličković je kazao:”Ovo je Univerzitet koji nema konkurenciju u regionu, i puno je ljepše nego na slikama. Ima puno smjerova za koje se možemo odlučiti. Sad slijedi odluka koju moramo donijeti u narednom periodu.”

Sumeja Ujkanović je kazala:”Ja sam oduševljena svim što su nam ponudili na Univerzitetu a ono što drugi Univerziteti nemaju. Mislim da će se nakon ove posjete mnogi učenici odlučiti za neki od fakulteta na “IU” prvenstveno zbog dobre opremljenosti učionica, sala tj. kompletnog Univerziteta. ”

Prilikom posjete Univerzitetu, učenici medrese posjetili su i „Sandžak televiziju“ gdje su se upoznali sa načinom rada kao i sa studentskim projektima koji se održavaju i u ovoj televiziji. PR „Internacionalnog univerziteta“ u Novom Pazaru istakla značajnost posjete.

Jasmina Nikšić, PR Univerziteta je kazala:”Zaista smo jako zadovoljni što smo imali priliku ugostiti četvrtu godinu medresanata koji se ove godine odlučuju za upis njihovih osnovnih akademskih studija. Tom prilikom smo obišli zgradu “Internacionalnog univerziteta”, svaki menadžer službi opisao je šta se tu radi, upoznati su sa Departmanima, nastavnim procesom i vannastavnim procesom, ali i svim kapacitetima kojima “Internacionalni univerzitet” u Novom Pazaru raspolaže. Osim toga, upoznati su i sa sistemom stipendiranja studenata.

Kroz manifestaciju „Otvorena vrata Univerziteta“ učenici srednjih škola se na najpotpuniji način upoznaju sa radom Univerziteta, prostornim kapacitetom, kao i upravom koja ih kroz cijeli proces vode.

 

S A N A – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

Previous articleOdržana izložba škole za dizajn tekstila u Novom Pazaru
Next articleNa novopazarskoj “Zelenoj pijaci” slaba prodaja