Home Vijesti SPP u Beranama pod rednim brojem 1

SPP u Beranama pod rednim brojem 1

719
0

U toku je predizborna kampanja za lokalne izbore u Beranama. Stranka pravde i pomirenja po prvi put uzet’ će učešće u izbornoj trci u Beranama. Kako ističu predstavnici bošnjačkih političkih partija, po prvi put se očekuje da Bošnjaci imaju svog odbornika u skupštini grada.

Iz SPP-a poručuju da očekuju da će Berane, prije svega, prepoznati ideju pravde koja je i glavno načelo ove stranke.

“Očekujemo da se konačno stane u kraj podijeljenosti u Beranama na bogate i siromašne. Naš očekivanja su da će građani ovog grada prepoznati pravdu koja se nudi iz naše stranke”, navodi Adela Kožar.

“Uspostavljat ćemo pravednost za Berane, a za Berane je pravedno da dostigne nivo razvijenosti gradova kao što je to slučaj na jugu Crne Gore”, navodi Sabahudin Šuntić. “Beranama trebaju ljudi koji poštuju svoje komšije i ne ugrožavaju nikoga” navodi Erna Muhović.

“Koalicija i savezništvo su dio političke borbe. Stranka pravde i pomirenja bi išla u koaliciju sa onom strankom koja je spremna ispuniti naše programske principe”, navodi Nusret Agović, nosilac liste u Beranama.

Iz Bošnjačke stranke ističu da prethodna vlast u Beranama nije puno dala bošnjačkom narodu, ali da se od ove vlasti očekuje više.

“Prvi put u historiji Bošnjaci će u Beranama imati svog odbornika. Prethodna vlast nije puno dala Bošnjacima, ali se nadam da će imati više osjećaja za nas”, navodi Erol Rastoder.

Lokalni izbori u Beranama zakazani su za 4. februar.

SANA – Hamza Škrijelj