Home Vijesti Dr. Zukorlić pružio podršku akciji uklanjanja kockarnica

Dr. Zukorlić pružio podršku akciji uklanjanja kockarnica

536
0

Završen je peti dan akcije potpisivanja peticije povodom uklanjanja kockarnica i kladionica u blizini obrazovnih i vjerskih institucija. Podršku pružio i narodni poslanik i predsjednik “Stranke pravde i pomirenja” koji je istakao da je za svaku akciju važna podrška građana.

“Za svaku akciju najbitnija je podrška naroda, građana, pa tako i u ovoj akciji “Stranke pravde i pomirenja” protiv kockarnica i kladionica, te spašavanje naših mladih, to me čini ponosnim i sretnim jer to pokazuje da građani imaju svijest o tome da ne smiju šutiti, okretati glavu od onoga što ugrožava naš grad, ovaj kraj i sve nas.  Želim da se zahvalim pripadnicima “SPP-a” koji su na najbolji i na najčasniji način izvršili ovu akciju.

Dodao je da je važno pokretanje akcije i od strane drugih političkih partija.

“Mene raduje što su oni najavili da će se obračunati protiv kockarnica i što će se uključiti u ovu akciju, možda ne na isti način na koji mi to radimo, možda na drugačiji način, ali zapravo je bitno pokrenuti proces, energiju. Neka seuključi i jedna stranka, druga i treća, i jedni aktivisti, drugi i treći.”

Pokretanjem akcije, “Stranka pravde i pomirenja” ima za cilj da spriječi zloupotrebu djece i maloljetnih lica a kada su u pitanju igre na sreću, te kladionice i kockarnice. Prema Zakonu o igrama na sreću, ovi objekti trebaju biti udaljeni 200 metara od obrazovnih i vjerskih ustanova. Podsjećamo, na osnovu istraživanja koju su sproveli pripadnici ove partije, zabilježeno je 37 kladionica i kockarnica koje se nalaze na manjoj udaljenosti od 200 metara.

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ