Home Rubrike Vijesti Četvrti dan akcije uklanjanja kockarnica uspješno se sprovodi

Četvrti dan akcije uklanjanja kockarnica uspješno se sprovodi

669

 

Jedinstvo i sloga jednog naroda rezultirati može pozitivnim ishodom. Već četvrti dan se nastavila akcija Stranke pravde i pomirenja, a riječ je potpisivanju peticije povodom ukidanja kockarnica, kladionica i igara na sreću u blizini obrazovnih i vjerskih institucija. Preko 3000 potpisa do sada je skupljeno, a intenzivno se nastavlja prikupljanje potpisa. 

Dr. Jahja Fehratović je kazao: “Ono što smo vidjeli i u ovom dijelu kao jednom od najugroženijih poslije centra grada po pitanju kladionica i kockarnica, tu se nalazi negdje oko 6-7 takvih objekata, a jedan koji potpuno nelegalno radi i koji se lijepi sa “Vakufskom kuhinjom” kao i vrtićem “Reuda i Vildan”. Ono što nam je veoma drago je da je veliki broj građana pružilo podršku, a naročito što su peticiju potpisali i ugledni ljekari i medicinsko osoblje. ”

Dr. Fehratović je istakao da je zadovoljan jer je narod shvatio pravu poruku ove akcije. Od nadležnih organa traže da postupe po zakonu.

“Tražimo od njih da uklone ovoi zlo kloje u potpunosti prijeti da uništi omladinu ovog grada i njihovu budućnost,  te na taj način od nas žele napraviti robote ovih kriminalnih udruženja, i od nas, časnih ljudi koji smo bili uvijek vezani za tradiciju i dobrotu oni žele ukorijeniti zlo. Podrška građana nam kazuje da ćemo uspjeti da se izborimo sa ovim problemom” – istakao je dr. Fehratović.

Građani kažu da se ovaj projekat trebao ranije pokrenuti, zadovoljni su što su mogli dati svoj doprinos u akciji.

Štand je bio postavljen na raskrsnici kod bolnica. Akcija će se nastaviti do ponedjeljka, a štandovi će biti postavljeni u različitim dijelovima centra grada.  Dr. Jahja Fehratović je kazao da će već od tijekom naredne sedmice krenuti u dostavljanju materijala nadležnim organima, te da se nada da će se kako kaže, ovaj problem riješiti.

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articledr. Muratović o novim potezima SDA Sandžaka
Next articleU MMC-u održana Književna večer neafirmisanih pisaca