Home Rubrike Vijesti Uprava Medrese “Gazi Isa-beg” uručila nagrade najboljim učenicima

Uprava Medrese “Gazi Isa-beg” uručila nagrade najboljim učenicima

925

 

Biserima Medrese “Gazi Isa-beg” dodjeljene vrijedne nagrade za ostvareni odlični uspjeh i primjereno vladanje. Učenici prvog,drugog,trećeg i četvrtog razreda oduševljeni ovim činom, istakli da im nagrada nije važna već podrška uprave, što im pruža motivaciju za dalji uspjeh.

 

U prostorijama Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru upriličena je dodjela nagrada za 36. učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na kraju prvog polugodišta. Nastavnici, razrednici istakli da je ovim činom uprava Medrese pokazala da cijene rad i trud svojih učenika.

“Mislim da je veoma značajno dati bilo kakav podsticaj i ohrabriti ove mlade ljude, oni su sami po sebi vrijedni, a da je ovo još jedno priznanje”  – kazala dr. Misala Pramenković, nastavnica u Medresi “Gazi Isa-beg.”

“Svako se raduje svom uspjehu, a najbolji uspjeh jeste put ulaska u Džennet,a put do Dženneta vodi preko truda u sticanju ispravnog znanja”  – istakao je Muhedin Latifović, nastavik u Medresi “Gazi Isa-beg.”

“Mi smo pokazali da vodimo računa o svojim najboljim učenicima. Odali smo priznanje najboljim učenicima, nadamo se da će ovo biti podsticaj u budućnosti i za druge učenike” – kazao je Muhedin Hadžić, nastavik u Medresi “Gazi Isa-beg.”

Učenici zadovoljni, nastavljaju putem znanja.

“Zahvalila bih se svojim  roditeljima na podršci koju su mi pružili kroz obrazovanje, kao i profesorima i direktoru što su nas korz ovaj način motivisali. Na nama je da nastavimo da radimo i dalje” – kazala je Sumeja Kučević, učenica Medrese “Gazi Isa-beg.”

“Nagrada jeste od krucijalnog značaja, baš zbog toga što je neki vid motiva kako bismo nastavili sa daljim uspjesima. Ovo je ogroman podstrek za nas, nagrada je simbolična” – kazao je Mujo Bećirović, učenik Medrese “Gazi Isa-beg.”

“Jedan vid takve podrške je i današnji događaj i on će nam biti podsticaj da radimo na našem znanju i nijednog trenutka ne posustajemo jer se znanje uvijek isplati” – kazala je Nedžla Zukorlić učenica Medrese “Gazi Isa-beg.”

“Ovo će mene još više podstaći na veći rad i trud, ja sam stvarno zadovoljan. Ovo je samo kruna mog uspjeha i rada koji sam ostavario tokom cijele godine” – kazao je Emir Softić, učenik Medrese “Gazi Isa-beg.”

 

Svečanosti dodjele nagrada prisustvovao je direktor dr. Rešad ef. Plojović, sa pomoćnikom za nastavu, Mahmudom ef. Zukorlićem, saradnicima i razrednim starješinama, koji su izvršili odabir najboljih učenika iz svojih razreda, sa primjernim vladanjem i odličnim uspjehom.

 

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

 

Previous articleSandžak postao bogatiji za jednog kurra’ hafiza
Next article2347 beba rođeno u 2017. u Novom Pazaru