Home Vijesti SPP učestvuje na izborima u Beranama

SPP učestvuje na izborima u Beranama

340
0

Državna izborna komisija (DIK) prihvatila je prigovor Stranke pravde i pomirenja, tako da je Opštinska iz izborna komisija (OIK) Berane proglasila važećom i tu listu za lokalne izbore.

To znači da će uprkos brojnim opstrukcijama po prvi put u historiji SPP uzeti učešće na izborima u Beranama.

Iz vrha SPP-a u Crnoj Gori poručili da se nadaju dobrom izbornom rezultatu, te da su ponosni na činjenicu da se na njihovoj izbornoj listi nalazi 50% žena.

“Očekujemo dobar izborni rezultat. Moram napomenuti da nam je podršku u prijavi liste dalo 30% građana pravoslavne vjeroispovesti, što pokazuje da politika Stranke pravde i pomirenja postaje prepoznatiljiva.Zalažemo se za slobodnog čovjeka koji teži istinitosti, vjeri i pravdi ne ugrožavajući nikog, čovjeka dobročinitelja na kome počiva sretna porodica i prosperitetna zajednica” kazao je Almir Muratović.

Ranije je prihvaćeno osam lista za lokalne izbore u ovom gradu –  “Zdravo Berane” koju čine DF i SNP, čiji je nosilac Dragoslav Šćekić, koalicija DPS-SD-BS sa nosiocem Bogdanom Fatićem, Demos-SDP sa nosiocem Mirkom Pavićevićem, Demokratska Crna Gora čiji je nosilac liste Goran Folić. Listu su predali  i Građanski pokret URA čiji je nosilac liste Dragan Labudović, zatim nezavisna lista “Riječ” sa prvim na listi Velimirom Đurišićem, lista “Napredno Berane” kao i Građanska lista “Glas naroda za Berane”.

Predsjednik Opštinske izborne komiisije  Vladimir Obradović je rekao da če sjutra biti odlučen dan žrijebanja za redosljed na izbornom listiću, ali da će to najvjerovatnije biti u srijedu ili četvrtak.

Lokalni izbori u Beranama zakazani su za 4. februar.