Home Rubrike Vijesti Redžović – Novac iz budžeta Novog Pazara trošen nenamjenski

Redžović – Novac iz budžeta Novog Pazara trošen nenamjenski

487

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja konferenciju za medije na temu zloupotrebe budžeta grada Novog Pazara i izvještaja Državne revizorske institucije održao je odbornik prof. Sead Redžović.

Tom prilikom Redžović je govorio o “pronevjerama novca” od strane Gradske uprave, ističući da ona nije vršila kontrolu oko raspodjele brojnih sredstava.

“Novac je trošen nenamjenski, sredstva su se trošila bez pokrića. Umjesto da se čiste ulice, rečna korita, da se rješavaju brojni nagomilani problemi građana Novog Pazara, njihov novac se troši na mjestima za koja nije namijenjen”, navodi Redžović.

Još jedna od novčanih pronevjera jeste odvajanje sredstava za medije.

“Sredstva koja su namijenjena za projekte trošena su na tekuće redovne troškove poslovanja, kao što su zakup prostora, novac za plate, računi za struju i slično. Dakle, novac je smio biti utrošen samo na projekte, a ne na svakodnevne troškove”, dodao je on.

Ovo nije prvi slučaj, navodi Redžović, da se dolazi u sukob interesa.

“Sredstva koja su odvojena za televiziju Jedinstvo, izdvojena su par dana nakon konkursa, što je nezakonito. Također, čovjek na kojeg se vodi TV Jedinstvo u tom trenutku bio je visoki funkcioner u Skupštini grada (zamjenik predsjednika Skupštine), što je očigledan sukob interesa”, ističe Redžović.

Višemilionski iznosi, rekao je Redžović, utrošene su i na žardinjere, kao i na baštenske klupe.

Tu je i dodjela sredstava za BNV koje niti u jednom trenutku nije poslalo izvještaj kako i na koji način je utrošen taj novac.

“Želimo poručiti svim građanima da se ovaj trend mora zaustaviti, da ćemo mi iznaći načina da tome stanemo na kraj. Umjesto da dovode investitore, kao što su obećali da nam ovolika mladost ne odlazi svakodnevno u inostranstvo, oni su nam otvorili brojne kladionice i ustanove za kockanje, gdje se ljudi kockaju i uništava njihova imovina. Ovim putem pozivam sve da nam se pridruže u ovoj borbi”, završava Redžović.

SANA – Hamza Škrijelj

Previous articleSrednjoškolci iz Prijepolja donirali hljebove za Vakufsku kuhinju
Next articleSPP učestvuje na izborima u Beranama