Dušan Janjić o Rasimu Ljajiću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” preminuo je jučer nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.  Uprkos borbi ljekara, Ivanović se nije uspio izvući. Prilikom razgovora o ovoj situaciji, u emisiji N1 Dušan Janjić osvrnuo se i na reakciju Rasima Ljajića.

“Sve ono što Ljajić predstavlja, to je drugo ubistvo u njegovom mandatu, možemo mi da ronimo suze, ali morat ćemo da se pitamo  i za našu odgovornost. Dakle, možemo mi da se, kao građani,pravimo da ne vidimo, da je sprega politike, organiziranog kriminala, narko dilera i terorizma toliko velika da sada ugrožava i Ljajića, ali i cijelu Srbiju. Ili ćemo prestati s tim što je bolno a promijeniti politiku je jako bolno,a onda ne možete vi unaprijed diskreditirati napore i reći defertizmom ne” – kazao je predsjednik “Foruma za etničke odnose” Dušan Janjić.

U posljednjem intervjuu Oliver Ivanović je kazao da je nevjerovatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda, ljudi se ne boje Albanaca nego Srba i kriminalaca.

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

FOTO – KLIKER.INFO

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img