2347 beba rođeno u 2017. u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zahvaljujući dobroj organizizaciji stručnog tima ginekološko-akušerskog odjeljenja u Novom Pazaru 2017. godinu obilježilo 2347 poroda.

Ginekološko-akušersko odjeljenje Opće bolnice u Novom Pazaru nalazi se na četvrtom mjestu po broju porođaja u Srbiji. Preko 2000 porođaja obilježilo je ovo odjeljenje tijekom 2017. godine.

“Naše zadovoljstvo je što su Novopazarci rekorderii što ne posustaju. Prošle godine smo imali 1197 porođaja u ovom porodilištu, a zvanična informacija je 2347 beba. Ni ove godine ne posustajemo, zaključno sa 15.01.2018. rođeno je 89 beba” – kazala portparolka “Opće bolnice” DR Suada Gicić-Skenderi.

Doktor Škrijelj je kazao da je velika odgovornost akušera u odlučivanju i pravilnom reagiranju.

“Strpljiv akušer, uvijek dobar akušer, nekada treba požuriti a nekada treba biti jako spor, to znači da je porođaj prirodna stvar i treba biti strpljiv do kraja, i do kraja pacijenticu pripremiti, a nekada kada  ne ide kako treba, nego patološki gdje su brza krvarenja i druge komplikacije treba uletjeti brzo u salu, znači odluka je na akušeru kako će to dijete izgledati sutra” – kazao je Dr Avdul Škrijelj, načelnik ginekološko-aušerskog odjeljenja.

Prije dvije godine ginekološko-akušersko odjeljenje je renovirano, opremljeno novom opremom, i samim tim obezbjeđeni su bolji uvjeti za sve trudnice i porodilje. Danas, slika predstavlja nasmijane pacijentice koje sa zadovoljstvom dolaze na ovo odjeljnje koje odlikuje stručni kadar.

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img