Nastavlja se prikupljanje potpisa za peticiju protiv kockarnica i kladionica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Akcija prikupljanja  potpisa za peticiju protiv kockarnica i kladionica koje se nalaze u blizini vjerskih I obrazovnih institucija  se nastavlja. Bez obzira na vremenske uslove u prethodnom danu akcije odazvalo se oko hiljadu građana Novog Pazara navodi gospodin Admir Muratović, dodajući da su time potvrdili da je opasnost od kockarnica I kladionica izuzetno velika.

“Naša šutnja, očigledno da je djelovala na one koji su krenuli u ovu akciju otvaranja kladionica kao pečurki poslije kiše, da smo mi kao građani saglasni sa time, da ne umijemo da prepoznamo opasnost. Ovim se potvrđuje da to nije tačno” ističe dr. Muratović.

Predsjednik Odbora za sport SPP-a gospodin Jonuz Džanković govori da u njegovoj mladosti nije bilo toliko kladionica I da je kocka bila daleko manje zastupljena u ovom gradu.

“Novi Pazar nije prepoznatljiv po kladionicama, ovaj grad je prepoznatljiv po mnogim dobrim stvarima ovaj narod ne zaslužuje da bude prepoznatljiv po kockarnicama” navodi gospodin  Džanković.

Građani polažu velike nade u ovu akciju, kažu da je ovoliki broj kockarnica propast za grad.

Predsjednik Političkog savjeta dr. Admir Muratović je pozvao direktore škola, profesore I sve prosvetne radnike da podrže ovu akciju jer su oni najodgovorniji za omladinu.

“U toku dana oni se bore da taj proces obrazovanja ide onako kako je potrebno da bi se uspjelo u toj misiji, s druge strane na malom i velikom odmoru oni se bore sa vlasnicima kladionica i kockarnica, gdje će djeca više prisustvovati.”

Iz SPP-a najavili da će akcija, ukoliko bude potrebe za tim, biti proširena I na ostale dijelove grada I da će u narednim danima štand biti na trgu Gazi Isa-bega od 11 h.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img