Home Vijesti Održana vanredna sjednica SS Prijepolje – apsolutna podrška lokalnih klubova

Održana vanredna sjednica SS Prijepolje – apsolutna podrška lokalnih klubova

345
0

Na osnovu člana 32. Statuta sportskog saveza opštine Prijepolje, predsjednik Saveza Milovan Milićević sazvao je vanrednu skupštinu sportskog saveza.
Na dnevnom redu našlo se šest tačaka, i to:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne skupštine

2. Poništaj navodnih odluka skupštine koja je falsifikovana kao i odluke od strane Eldara Lisice, Sava Pušice i Adisa Mecinovića, jer ista nije ni održana, a njena dokumentacija je fiktivna.

3. Razrješenje i imenovanje novog zakonskog zastupnika u APR-u.

4. Promjena pečata Sportskog saveza opštine Prijepolje.

5. Razno.

6. Konferencija za novinare.

Od redovnih članica 21 kluba, prisutno je 19 klubova.  Jednoglasno je usvojen dnevni red.

Za novog – starog zakonskog zastupnika u APR-u izabran je Admir Mušović.  Sve tačke dnevnog reda usvojene su apsolutnom većinom.

Govoreći na konferenciji za novinare predsjednik Saveza Milovan Milićević iznio je izjave predstavnika svih klubova koji su zloupotrebljeni upisom na evidencionim listićima fantomske skupštine, navodno održanoj u Brodarevu u prostorijama FK Jasen. Tim povodom, Milićević je pročitao nekoliko izjava pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, čime se razriješila dilema oko podrške klubova jedinom legitimnom i legalnom sazivu Sportskog saveza u Prijepolju na čelu sa Milovanom Milićevićem.

“Dvadeset i dva pečata od strane dvadeset i dva kluba dalo je i potpisalo pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavu da nisu bili dio te fantomske i nelegitimne skupštine, čime se stavlja tačka na zloupotrebu određene grupe na čelu sa Lisicom i Pušicom”, navodi Milićević.

Vijećnik zadužen za sport Nebojša Žunić govorio je o MOSI igrama i navodima da atletičari nisu pozvani. On je tom prilikom iznio dokumente kao dokaz da su regularno pozvani i na vrijeme, te da se nisu odazvali.

Opstrukcije su velike i to od strane 3-4 čovjeka.

“Zamislite sada ovo, 22 kluba dala su podršku i to nije više pitanje sitne većine pa da se bojimo neko će preći na tu stranu pa će prevagnuti legitimitet, stvar je samo 3 ili 4 čovjeka. Imali ste zabijanje eksera u bravu kancelarija da ne možemo ući u svoje prostorije, imali ste i brojne finansijske malverzacije. Preko dva miliona dinara je imalo duga u račun je bio u blokadi. Skinuto je preko milion i po duga, domaćinskim djelovanjem i krvavim radom sviju nas, te uz pomoć Lokalne samouprave i pojedinih sponzora koji su prepoznali naš čist i iskren rad”, dodao je Milićević.

Sekretar SS u Prijepolju Admir Mušović je podsjetio da su brojni mediji na razne načine “spinovali” vijesti i pravili oprečne priče.
“Ono što oni rade uz pomoć jedinih medija je nevjerovatno, vi niste svjesni šta su u stanju tek da urade. Tražim od vas da se ogradite od njihovih skupština”, istakao je on.

Za svo lažiranje papira, dokumentacije, oduzimanje autobusa Sportskom savezu i slične probleme, Milićević ističe da su za to prvenstveno krivci sud i policija, koji zatvaraju oči često pred tim problemom ili sporo reagiraju.

SANA- Hamza Škrijelj