Home Vijesti Održan tradicionalni turnir u Prijepolju – Hamza Škrijelj dobitnik nagrade za sportskog...

Održan tradicionalni turnir u Prijepolju – Hamza Škrijelj dobitnik nagrade za sportskog novinara godine

699
0

U Prijepolju se, sada već tradicionalno održao još jedan turnir u malom fudbalu, koji Sportski savez i opština Prijepolje uz pomoć lokalnih sponzora organiziraju svake godine, a povodom novogodišnjih praznika. 

Tom prilikom prilikom uručene su zahvalnice i plakete sponzorima i svim ostalima koji su dali i svakodnevno daju podršku i pomažu rad Sportskog saveza.

Ove godine uručena je i nagrada za najboljeg sportskog novinara za 2017. godinu. 

Plaketa ove godine ide novinaru Sandžak televizije i Sandžačke novinske agencije Hamzi Škrijelju, koju mu je uručio predsjednik Sportskog saveza Milovan Milićević, istakavši da je zahvalan Škrijelju i Sandžak televiziji za sav doprinos u promociji prijepoljskog sporta te Sportskog saveza u ovoj opštini. 

Uoči finala odigrana je i revijalna utakmica između reprezentacija BiH i opštine Prijepolje, što je prepuna sportska dvorana pozdravila aplauzima, oduševljena fudbalskim znanjem i atraktivnošću koju su pokazali bivši reprezentativci u fudbalu, a sada veterani. 

Nakon odlične futsal predstave i ove godine pobjednik turnira već treći put za redom je ekipa Benko, predvođena novopazarcima Sanel Stupljaninom – koji je i proglašen igračem turnira, reprezentativcem Srbije i doskorašnjim igračem KMF Novi Pazar Veroljubom Vukadinovićem i iskusnim Elvedinom Sadovićem. 

Ova ekipa u finalu je savladala sastav Minimala sa 4:0, golovima Sadovića u dva navrata, Vukadinovića i Stupljanina. 

Preko 1500 gledalaca i sjajna fudbalska predstava slika je koja je poslata iz sportskog grada Prijepolja. 

SANA Hamza Škrijelj

Slike: SANA