Home Vijesti Nastavlja se akcija uklanjanja kockarnica u blizini vjerskih i obrazovnih institucija. 

Nastavlja se akcija uklanjanja kockarnica u blizini vjerskih i obrazovnih institucija. 

288
0

Nastavlja se akcija uklanjanja kockarnica u blizini vjerskih i obrazovnih institucija.  U prvom danu akcije do sada je uočeno preko dvadeset kockarnica koje rade u blizini obrazovnih i vjerskih institucija, a koje nisu dalje od 200 metara kako zakon nalaže.

 

Predstavnici SPP-a, izabrani odbornici u Skupštini grada Novog Pazara, vijećnici BNV-a i zabrinuti roditelji ovog grada su nastavili akciju na čelu sa prvim potpredsjednikom dr. Jahjom Fehratovićem

„Mogli ste vidjeti da je naša akcija izazvala reakcije, što znači da je to podrška nama da uklonimo ove loše stvari iz našeg grada.“ ističe dr. Fehratović. On je pozvao sve građane da podrže ovu akciju kako bi oslobodili ovaj grad od okova u kojima se nalazi.

„Ova akcija nam pokazuje da postoje ljudi koji su svjesni šta je ispravno i šta treba uraditi da bi popravilo stanje u našem gradu. Imamo primjer da u Novom Sadu kada je u pitanju ova akcija uklonjene su sve kockarnice koje su u blizini obrazovnih ustanovova, nadamo se da će ova akcija uspjeti i kod nas. Mi ćemo se boriti za svakog pojedinca, od građana zavisi koliko ćemo mi uspjeti u ovome.” ističe dr. Admir Muratović

Prva destinacija u nastavljenoj akciji bila je ugostiteljska škola gdje je dr. Jahja Fehratović pohvalio naselje u kojem se nalazi ova škola jer se u blizini ne nalazi ni jedna kockarnica, također u blizini škole “Rifat Burdzevic Trso” ne postoji kockarnica što je također za pohvalu. Skola “Ćamil Sijarić” spada u ovih nekoliko škola koje u svojoj blizini nemaju kockarnicu. U blizini vrtića “Mladosti” nije bilo kladionica.

Prof. Admir je istakao i to da u blizini vjerskih ustanova , vrtića, medresa i fakulteta ima nekoliko kockarnica i kladionica.

U blizini dečijeg mekteba Reuda kod Bolnica nalazi se 5 kladionica, također uz vakufske objekte nalazi se kockarnica koja nema reklamu.

dr. Febratović je na kraju akcije drugog dana sumirao uradjeno i istakao da je pronađeno 7 kladionica koje nisu dalje od 200 metara kako zakon nalaže.

Akcija se nastavlja sutra od 11h i polazi također sa Trga Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.

 

SANA – ADALETA HAMZIĆ-SEJDOVIĆ