Home Vijesti Napad na narodnog poslanika dr. Jahju Fehratovića

Napad na narodnog poslanika dr. Jahju Fehratovića

374
0

Današnju akciju Stranke pravde i pomirenja borbe za uklanjanje kockarnica u blizini vjerskih i obrazovnih institucija, pored mnogih pozitivnih reakcija od strane građana, obilježio i jedan incident.

Naime, izvjesni N. H. je, prolazeći automobilom pored grupe koja rukovodi akcijom, čije tablice su prijavljene Policiji, a po kojima su isti počinioca priveli pravdi, zastao i uputio niz prijetnji i uvreda na račun narodnog poslanika dr. Jahje Fehratovića i njegove porodice.

To je bio povod da dr. Fehratović podnese prijavu protiv N.N. lica, a policija je stupila u brzu akciju pronalaženja osumnjičenog.

“Zahvaljujem se nadležnim policijskim organima koji su već odmah poduzeli sve mjere, obaviješten je javni tužilac, očekujemo da će ovo lice vrlo brzo biti privedeno, procesuirano i  da će odgovarati u skladu sa zakonom.” ističe dr. Fehratović

Građani su velikodušno podržali akciju, čak i učestvovali, a predsjednik političkog savjeta Stranke pravde i pomirenja dr. Admir Muratović ističe da  nije iznenađen reakcijom pojedinaca.

“U ime Stranke pravde i pomirenja, u ime ovog projekta najoštrije osuđujem današnji napad na narodnog poslanika dr. Jahje Fehratovića od strane kako smo uspjeli dobiti neke prve informacije, lica koje je involvirano u ovaj rad i poznato zakonima i policiji da se bavi upravo ovim poslom.”

Policija je u roku od par sati identifikovala i privela počinioca N.H. a dalji proces pritiv njega je u toku.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić