SPP pokrenuo akciju protiv kladionica u blizini Škola

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici SPP-a, izabrani odbornici u Skupštini grada Novog Pazara, vijećnici BNV-a i zabrinuti roditelji ovog grada pokrenuli su akciju sprječavanja rada kockarnica, na čelu sa prvim potpredsjednikom dr. Jahjom Fehratovićem.

Kako su najavili akciju su otpočeli najprije u Novom Pazaru, a nakon toga će obići i Tutin i Sjenicu.

Prilikom akcije počeli su sa mjerenjem udaljenosti kockarnica od obrazovnih i vjerskih institucija.

Do sada je uočeno preko dvadeset kockarnica koje rade u blizini obrazovnih i vjerskih institucija, a koje nisu dalje od 200 metara kako zakon nalaže.

Dr. Fehratović uputio je poziv svim građanima koji žele učestvovati u ovoj akciji da su dobrodošli, te istakao da trebaju udružiti snage kako bi spasili omladinu i starije od ovih poroka. On je istakao:

“Kao zabrinuti roditelji, kao građani Novog Pazara, te kao izabrani predstavnici građana Novog Pazara u Skupštini grada Novog Pazara, kao izabrani predstavnici Sandžačkih građana R.Srbije odlučili smo da pokrenemo širu akciju, intervenciju, kako bismo zaustavili ovo zlo. Danas krećemo sa aktivnim mjerenjem udaljenosti kockarnica od škola i vjerskih institucija.”

Odbornik Sead Redžović je kazao:”To je nešto što utiče pa psihološko stanje djece, njihov jedini zadatak je da idu u školu i učenje, međutim, sve ovo što je maloprije navedeno, poput kockarnica i kladionica, narušavaju status djetete.”

Dr. Misala Pramenković je istakla:”Ovo je tek početak, vidjeli smo poražavajuće rezultate, par obrazovnih institucija smo obišli i našli da preko 20 kockarnica posluje u blizini škola manjoj od 200 metara iako smo čuli od nadležnih organa da je to u nadležnosti viših instanci, te da ne mogu, ipak mogu. Kada se završi akcija, mi ćemo predstaviti rezultate nadležnim organima.

Predsjednik odbora za sport Jonuz Džanković je kazao:”Mi se zalažemo da se kockarnice koje su blizu škola, osnovnih, srednjih da se ukinu i udalje od naših prostora, mi znamo koliko to utiče na našu djecu, ako Bog da mi ćemo ustrajati u svom cilju.”

Mast. Semrija Smajović:”Za danas smo se na kratko uvjerili da postoji ogroman broj kockarnica u Novom Pazaru i ovo je samo dio. Narednih dana ćemo posjetiti ostale dijelove grada i vidjeti da je skoro u blizi svake škole veliki broj kockarnica. ”

 

Psihologinja, mast. Melida Aljović je predstavila statistiku:”Rezultat istraživanja na tvrdnju provodeći više vremena u kladionici i kockarnici dolazi do zapostavljanja porodice je sasvim tačno, govori njih 54 ili 45,8 %”

Akcija se nastavlja sutra od 11h i polazi također sa Trga Gazi Isa-bega u Novom Pazaru.

 

Džana Džanković (SANA)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img