Home Rubrike Vijesti Škole nastavljaju sa radom

Škole nastavljaju sa radom

602

 

Osnovne i srednje škole nastavljaju sa radom. Iako je kratko trajao prvi dio zimskog razreda učenici su imali vremena da se pripreme za završni dio polugodišta. Istovremeno, novine koje je ministar prosvjete najavio već se uspješno realiziraju kao pilot projekti u osnovnoj školi „Bratstvo“.

 

Učenici su se vratili u školske klupe. Nastava će trajati do 31. januara kada će uslijediti pravi raspust, kazao je direktor OŠ „Bratstvo“.

“Moći će se ocijeniti, školska godina je počela u septembru, ovo im je bila mala pauza da bi izveli finiš i poprave svoje ocjene.”

Ova osnovna škola trenutno je jedna od 53. koja učestvuje u pilot projektu. 2017. godinu obilježilo više noviteta koji su i uvedeni.

“Ali sada su 53. škole u pilot projektu, papirne dnevnike bacili smo u historiju, sve što se ranije radilo u papirnom dnevniku sada se radi u e-dnevniku” – kazao je Dejan Kulundžić.

Informatika je u ovoj školi već obavezan predmet, učenici petog razreda od ove godine pohađaju ovaj redovan predmet, što je prema riječima direktora, veoma važno jer je računarstvo budućnost poslova.

Priredila:Dž.Džanković

Previous articleRaif Balkan demantuje Sandžačke novine – “Moj brat Ljutvija ne duguje meni niti bratu Šemsudinu, tužit ćemo Sandžačke novine za klevetu i laži”
Next articleIUNP šesti na listi najboljih u Srbiji