Home Vijesti Konferencija SPP-a – Napad na Fakultet za islamske studije

Konferencija SPP-a – Napad na Fakultet za islamske studije

381
0

U centrali Stranke pravde i pomirenja održana je konferenciju za novinare povodom novih napada na Fakultet za islmaske studije.

Konferenciju je održao portparol stranke gospodin Edin Djerlek. On je, između ostalog, istakao da postoje dva razloga zbog čega je sazvana konferencija.

“Prvi i osnovni razlog je taj što smo u tim napadima imali priliku da vidimo da je eksplicitno  spomenut naš predsjednik Stranke, gospodin Muamer Zukorlić, gdje smo u video  prilogu vidjeli da se kaže “da se nastavlja nelegalno Zukorlićevo širenje”, dakle ovaj način komunikacije je nažalost još jedna u nizu notornih laži i još jedna obmana javnosti kojom se žele uvjeriti javnosti da je gospodin Zukorlić vlasnik Fakulteta za islamske studije i lokala koji se nalaze u okviru Fakulteta za islamske studije a javnost dobro zna šta je vakuf i da je vakuf u vlasništvu Islamske zajednice.”

Gospodin Đerlek dodaje da je drugi motiv napada na Fakultet za islamske studije, u stvari, jačanje akademika Zukorlića te da se na taj način želi umanjiti vrijednost Stranke pravde i pomirenja.

“Podsjetiću javnost da smo mi imali napade na Fakultet i 2010. godine i da to ne predstavlja ništa novo, ali se sada u direktnu vezu dovodi gospodin Muamer Zukorlić i želim na ovaj način da narod zna da odvoji istinu od laži.”

On je takođe istakao da svaki pojedinac i politička organizacija ima pravo da brani jedan vrednosni sistem te da nije tajna da se u ovoj stranci vrijednosni sistem temelji na Islamu.

“Ono što je opasnost i što predstavlja jednu širu dimenziju napada na Fakultet za islamske studije jeste ta što se želi srušiti poslednja brana od društvenih devijacija u bošnjačkom tkivu u ovom gradu, pa ako želite i u Sandžaku i želi se nametnuti jedan novi nakaradni sistem vrijednosti u vidu kladionaica, kockarnica, kafana, kojim sistemom se želi zavoditi naš narod, pogotovo naš mladež ka narkomaniji, ka kriminalu, ka svim drugim ružnim oblicima društvenih devijacija.”

Đerlek navodi da će oni kao stranka stati u odbranu sistema vrijednosti koje baštini Islamska zajednica te da smatra da je u interesu svakog čovjeka, bilo koje vjere i nacije bio, da se osloni na sistem koji baštini Islamska zajednica i to počev od vrtića, medrese pa i do Fakulteta za islamske studije.

Đerlek je pozvao sve političke organizacije ali i građane da obiđu Fakultet za islamske studije, porazgovaraju sa studentima i vide šta Islamska zajednica radi na planu poboljšanja uslova života u Novom Pazaru a samim tim i cijelom Sandžaku.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić