Home Vijesti Ugljanin održao press konferenciju

Ugljanin održao press konferenciju

336
0


U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana je press konferencija na kojoj je sumirano sve što je urađeno tijekom 2017. ali su predstavljeni i planovi za tekuću godinu.

Dr. Sulejman Ugljanin od najvažnijih aktivnosti u prethodnoj godini istakao je dolazak predsjednika R.Turske, istakavši:”Najznačajniji događaj koji se desio je posjeta Erdogana Srbiji a posebno Sandžaku, to je najznačajnija ličnost.”

 

Govoreći o planovima za naredni period najavio otvaranje bošnjačkog prosvjetnog savjeta, otvaranje televizije koja bi se bavila radom vijeća ali i odlučno govorio i o otvorenju osnovne i srednje škole na engleskom jeziku.

“BNV je donijelo odluku o formiranju bošnjačkog savjeta za obrazovanje, imaćemo bošnjački prosvjetni savjet, imaćemo kompetentni kadar koji će sve prijedloge vezane za obrazovanje Bošnjaka pripremiti i olakšati državnim organima da se na to pitanje izjasne; zatim otvaranje jedne moderne Bošnjačke gimnazije, to nije vezano za Tursku; osim toga i školu osmogodišnju i srednju koja će biti Kembridž stil, dakle, na engleskom jeziku.”

Tijekom konferencije dr. Ugljanin je kazao da iako je ovo izborna godina, za njih to neće predstavljati smetnju i da će nastaviti sa radom do dana izbora.

 

Priredila: Dž.Džanković