Bratanice Ljutvije Balkan se oglasile: Prestanite da ljagate i širite laži o našem amidži – on je uvijek bio uz nas i brinuo o nama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na adresu Agencije SANA, pristiglo je pismo porodice Balkan, kćerki rahmetli Faruka Balkana, brata Ljutvije Balkana, koji je ovih dana otuživan na portalu Sandžačke novine, a pod navodnim izjavama Šemsudina Balkana, za navodnu pronevjeru novca.

U vidu demantija tih navoda, te svjedočenja da je Ljutvija prije i nakon smrti brinuo o porodicama svoje braće, Sabina i Aldina Balkan između ostalog u izjavi za javnost kažu:

Mi, Sabina Balkan rođena 19.08.1980. i Aldina Balkan rođena 29.11.1988. kćerke Faruka Balkan vidjele smo i pročitale objave i članak koje su „Sandžačke novine” u decembru 2017. god. objavile.

Odlučile smo da samostalno damo izjavu o ovom slučaju. U ovom članku se širi neistina i laži na našeg amidžu Ljutviju Balkan i rahmetli našeg oca Faruka Balkan.

Mi kao djeca rahmetli Faruka Balkan najbolje poznajemo istinu i potvrđujemo da u ovom objavljenom članku izjave našeg amidže Šemse (Šemsudin) Balkan o našem rahmetli ocu su neistinite i lažne. A naš amidža Šemso Balkan ako je smatrao da je situacija takva bila, kako je opisao, zašto se nije založio za našeg rahmetli oca i stao na njegovu stranu, već 11 godina nakon njegove smrti iznosi neosnovanu neistinu i laž.

Mi možemo posvjedočiti da je naš amidža Ljutvija Balkan uvijek bio uz nas i brinuo se o našoj porodici prije smrti našeg oca kao i poslije i do dan danas. Također je i preuzeo i podmirio sve dugove koje su ostale od našeg rahmetli oca, a što se za Šemsa nažalost ne može reći.

Upozoravamo „Sandžačke novine“ da se ne piše i ne spominje naš rahmetli otac i da se njegovo ime ne koristi u laži protiv našeg amidže Ljutvije Balkan. Inače ćemo biti primorane da lično predamo tužbu i pokrenemo pravni proces zbog neistine i laži koje su „Sandžačke novine“ iznosile.

Ova izjava je pisana u ime djece Faruka Balkan, kao odgovor na iznešene neistine o Ljutviji Balkan u „Sandzačkim novinama” i može koristiti kao dokaz protiv istih.

U prilogu objavljujemo autentičnu izjavu Sabine i Aldine Balkan, uz koje na njihov zahtjev prilažemo i fotografije njihovih pasoša, kao potvrda autentičnosti njihovih navoda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img