Home Vijesti Na IUNP-u otvorena izložba slika

Na IUNP-u otvorena izložba slika

460
0

 

Da je Internacionalni univerzitet međunarodni i univerzalan pokazuje nova izložba slika autora Danisa Fejzića, doktoranta ovog Univerziteta.

Dekan fakulteta umjetnosti je podsjetio da se na Univerzitetu najčešće otvara izložba u razdoblju 2 sedmice.

“Jedan od tih bisera dragulja je naš Danis, kad kažem dragulja mislim na Berbera, Dževada, Tikvešu i Danisa. Danas možemo vidjeti dio njegove doktorske disertacije, dakle on je završio pšisani dio ali ovaj praktični dio je nama jako važan. Danis je uspio u posljednje dvije godine uvidjeti nove afinitete, nove grafike”-  kazao je dekan dr. Fehim Husković

Autor izložbe kazao da se bavio novim tehnikama, istraživačkom radu te da je nastojao predstaviti korelaciju različitosti.

“Ovo što vidimo na zidovima je vizuelni tumač, sve ono o čemu sam pismeno istakao. Radni naziv grafičkog ciklusa je “Ikone našeg doba”, dakle, putem svetih ikona sam pokušao ukazati na opće krivovjere” – kazao je  doc.dr Danis Fejzić.

Dekani fakulteta Internacionalni univerziteta nastoje predstaviti studentima i javnosti sve ono što je novo i drugačije, predstavljaju spoj tradicionalnog i modernog, što se često viđa i na departmanu umjetnosti.

 

 

 

 Priredila: Dž.Džanković