Akcija podsticanja mladih ljudi u istrajnosti u vjeri

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Muslimanski omladinski klub u suradnji sa džematskim odborom Pašine džamije u Svojiboru organizirali dijeljenje propagandnog materijala i brošura a koja se tiču islamskog stava povodom zimskih praznika.  Predsjednik džematskog odbora kazao da im je cilj podstaći mlade ljude na razmišljanje o islamskim načelima.

“Mi nismo slučajno odabrali ni ovaj dan, ni ovaj datum baš u ovom vremenu u kojem se propagiraju praznici i provod ako se može to tako nazvati. Naš je cilj da mlade usmjerimo ka pravom putu, putem letaka, knjiga ali i uz razgovor” kazao je predsjednik džematskog odbora.

Sekretar muslimanskog omladinskog kluba kazao da je svrha u svijesti ljudi, te dodao da je: “Cilj da muslimanima ukažu da neka djela nisu od islama, da muslimani ne trebaju biti u takvom društvu, te da je njihov akcenat posebno na mlade, jer su kao i što vidite mladi uključeni u ovu akciju.”

Imam Pašine džamije zadovoljan jer su mladi podstakli ovu akciju. Poruka mladima je da ne odustaju od načela islama, da ustraju u pozitivnom stavu, te da ne skreću sa pravog puta na onaj koji im neće donijeti ništa dobro, kazao je imam.

 

Priredila: Dž.Džanković

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img