VSS: Smajović predsjednik Osnovnog suda u Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Visoki savjet sudstva izabrao je Vejsila Smajovića, dosadašnjeg vršioca funkcije predsjednika tog pravosudnog organa.

Smajović je bio jedini kandidat na konkursu koji je Visoki savjet sudstva raspisao krajem juna ove godine, a njegov rad je od strane ispitne komisije ocijenjen “izuzetno uspješnim”.

Visoki savjet sudstva oštro je osudio upućivanje pretećih poruka sudiji Prekršajnog suda u tom gradu Jasmini Murselović, a koje su objavljene  kao komentari ispod jednog video klipa na Youtube kanalu.

Oni smatraju da se na taj način, ne samo narušava ugled suda i sudija, već i direktno ugrožava fizički i moralni integritet sudije i njene porodice.

Ovaj organ je u saopćenju za javnost osudio i prijetnje smrću drugim sudijama u Sjenici i Novom Pazaru, koje je ista ta osoba objavila na Youtube-u.

“Ovakvo ponašanje je napad na Republiku Srbiju i njene institucije. Pozivaju se svi nadležni organi i institucije da preduzmu zakonom predviđene mjere kako bi se sudija i njena porodica zaštitili od ovakvih napada, kao i da se preduzmu mjere zaštite svih sudija, jer iznetim prijetnjama se izaziva strah i ugrožava njihova sigurnost.”, dodaje se u saopćenju.

Kako radio Sto plus saznaje, komentari i dalje nisu uklonjeni sa Youtube kanala, a osoba koja je uputila prijetnje do danas nije uhapšena.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img