Otvorena vrata IUNP učenicima Ugostiteljsko-turističke škole

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru otvorio je vrata učenicima srednje  Ugostiteljsko-turističke škole.

Tom prilikom učenici su u pratnji svojih profesora upoznati sa historijatom, studentskom službom, departmanima, cjelokupnom upravom kao i sa kapacitetima Univerziteta.Imali su priliku razgovarati i sa profesorima i studentima Univerziteta. Nakon posjete utisci sumirani, učenici zadovoljni.

“Mislim da ću upisati kriminalistiku jer to je puno ostavilo na mene utiska, ovo je drugačije, nikad nisam vidjela ovakav Univerzitet” – kazala je Hurija Islamović.

Adna Habibović, učenica Ugostiteljsko-turističke srednje škole dodala je da su prvi put zvanično u posjeti IUNP te da je zaista ovo njen pravi izbor u daljem obrazovanju. Ilma Dupljak je kazala:”Najviše mi se sviđa kriminalistika, i to ću i upisati, ovaj Univerzitet je drugačiji” a Kenan Hamidović učenik ove škole dodao je da je jezički smjer njegov izbor te da je bio u posjeti Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ali da je ono što je vidio na IUNP sve ono što ga je očaralo za buduće obrazovanje.

Na kraju obilaska studentima su asistenti sa Departmana za pedagoško- psihološke nauke održali predavanje na temu “Društvene mreže”. Ovo je još jedna posjeta srednjoškolaca koju IUNP organizuje u okviru manifestacije „Otvorena vrata Univerziteta“.

 

Priredila: Dž.Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img