Home Rubrike Vijesti OŠ Bratstvo komemorativnom sjednicom oprostila se od Dejana Kovačevića

OŠ Bratstvo komemorativnom sjednicom oprostila se od Dejana Kovačevića

523

U prostorijama OŠ Bratstvo u Novom Pazaru održana je komemorativna sjednica povodom smrti 15-togodišnjeg Dejana Kovačevića, učenika osmog razreda ove škole. Naime, dječak je bolovao od hronične metaboličke bolesti, teškog oblika acidemije. Još ranije je nekoliko puta bivao hospitaliziran na Dječijem odjeljenju u Novom Pazaru i na Dječijoj klinici u Beogradu.

U ponedjeljak izgubio je bitku, doživjevši još jedan napad koji je, prema riječima ljekara, prouzrokovao gubitak ravnoteže i pad sa školskih stepenica. Iste večeri preminuo je na Odjeljenju hirurgije Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Ispred OŠ Bratstvo oproštajni govor održala je razredni starješina odjeljenja 8-3 Tanja Isailović, čiji je učenik bio Dejan. Ona je u svom govoru istakla da djeca nikada ne umiru, te da će to odjeljenje idalje imati 25 učenika. Ona je dodala da su se druga djeca borila za dobre ocjene, a da je Dejan imao dvije borbe, jednu za bolje ocjene, a drugu kako pobijediti bolest.

“Deki je bio drugačiji. I njegova borba je bila posebna. On je u ovoj školi pobjeđivao bolest, opakog neprijatelja koji je zarobio njegovo krhko tijelo. Deki je ovdje slavio život. Radovao se drugarima, koji su ga nesebično voljeli. Osmjehom je darivao sve, poštovao je nastavnike. Volio je sve nas, a mi njega još više. Ovdje je svima darivao tu beskrajnu ljubav koju je imao u sebi”, istakla je Tanja Isailović.

Komemoraciji je prisustvovao i gradonačelnik Nihat Biševac, kao i predstavnici Lokalne samouprave te svi lokalni mediji. Od 15-togodišnjeg Dejana Kovačevića danas su se oprostili njegovi roditelji, rodbina, školski drugari, nastavno osoblje.

U znak saosjećanja, OŠ Bratstvo danas nije radila.

SANA – Hamza Škrijelj

Previous articleRasprava BDZS, SDP, SDA povodom FK „Novi Pazar“
Next articleOdrzana tribina: “Nacionalni sastav u tužilaštvima i sudovima Sandžaka: profesionalizam ili pripadnost”