Home Vijesti Odrzana tribina: “Nacionalni sastav u tužilaštvima i sudovima Sandžaka: profesionalizam ili pripadnost”

Odrzana tribina: “Nacionalni sastav u tužilaštvima i sudovima Sandžaka: profesionalizam ili pripadnost”

415
0

Treća tribina koju radio Sto plus organizira u poslednja dva mjeseca, počev od Novembra mjeseca kada je održana prva tribina. To je bila tribina na temu „Savjeti za međunacionalne odnose“, na drugoj tribini tema je bila „Rad lokalnih medija“ i ova poslednja tribina gdje ističu da su najosetljiviju temu ostavili za kraj, a to je bila tribina „”Nacionalni sastav u tužilaštvima i sudovima Sandžaka: profesionalizam ili pripadnost”.

Ideja je bila da ovu zaista osjetljivu temu o kojoj se rijetko priča u Sandzaku, obrade na jedan pravi način, kako bi došli do nekih relevantnih podataka kako izgleda taj etnički sastav u organima koji nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

Sagovornici na tribini su bili: predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru gospodin Izet Suljević, član Državnog viječa tužilaštva gospodin Stanislav Dukić kao i direktor NVO „Kuća ljudskih prava“ gospodin Dragan Popović.

Cilj tribina koje organizira radio Sto plus je da se otvoreno razgovara o problemima koji postoje dugo u Novom Pazaru a nisu dovoljno medijski ispraćeni.

SANA – Adaleta Sejdović Hamzić