Home Rubrike Vijesti Kadeti FK „As“ jesenji prvaci

Kadeti FK „As“ jesenji prvaci

443

 

Škola fudbala „As“ iz godine u godinu predstavlja prestižni klub iz kojeg izlaze vrhunski sportisi. Nova ekipa postala jesenji prvak. Generacija 2002. i 2003. godište  jedna je od generacija koja prema riječima trenera zaslužuje pažnju nego što je generacija 97. i 98.

Adem Preljević  direktor AF „As“ kazao je:”Naše ambicije su vezane ove godine za taj traženi proces kroz takmičarski duh, imamo tri ekipe koje će zauzeti važno i bitno mjesto u daljem takmičenju, a to je “Sloboda Užice”.

Uprava kluba ima dobru suradnju sa centrima koji provjeravaju psiho-fizičke mogućnosti igrača i na taj način održavaju motivaciju kod njih.  Specijalista za kondicione pripreme i motoriku kazao je:”Mi već dugo pravimo suradnju na osnovu koje procjenjujemo kkav je motorički senzibilitet, tj. kakav je motorički sluh djece. Pomoću ovih testiranja pratimo dva prostora: morfološki i motorički. Jedan ispituje morfološku građu tijela, a drugi koje su motoričke sposobnosti koje utiču na dobro razvijanje djece.”

Škola fudbala  „As“ nastoji da djeci koja žele da se bave sportom pruži kvalitetne treninge, opremu kao i mogućnost napretka što i u kasnijem uzrastu vodi do većih klubova.

Previous articleOdržan seminar „Iskoristi svoje vrijeme, budi uspješan“
Next articleRasprava BDZS, SDP, SDA povodom FK „Novi Pazar“