Home Rubrike Vijesti Zaplijenjen arsenal oružja u privatnoj kući u selu Potok kod Brodareva

Zaplijenjen arsenal oružja u privatnoj kući u selu Potok kod Brodareva

430
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju zaplijenili su sinoć veću količinu oružja i municije i uhapsili Dž. P. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u porodičnoj kući i pomoćnim objektima osumnjičenog u Brodarevu pronašla osam pušaka različite marke i kalibra, sedam komada dijelova vatrenog oružja – kundaka, cijevi i zatvarača, tri bombe, dva pištolja različite marke i kalibra, 21 okvir za pušku, 14 okvira za pištolje, tri bajoneta, topovski udar, 2.125 komada bojeve municije različite vrste i kalibara, kao i dvije ručne radio stanice.

Osumnjičenom koji je jučer popodne uhapšen, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu. Na teret mu se stavlja krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: kurir.rs / mup.gov.rs

Previous articleBDZ Sandžaka u Sjenici glasala protiv budžeta – razlog netransparentnost I nedostatak razvojnih projekata
Next articleOdržan seminar „Iskoristi svoje vrijeme, budi uspješan“